דירוג בתי הספר לאופנה הטובים בעולם של Bof: שנקר במקום ה-10

האתר Business of Fashion מפרסם את רשימת המחלקות הכי מוצלחות ללימודים בתחום, וממקם את הישראלית בעשירייה הפותחת. חבל שאין לה מענה לביקוש מחו"ל

איתי יעקב

|

22.08.16 | 10:37

המחלקה לאופנה בשנקר היא הנציגה הישראלית היחידה ברשימה כולה. הקולקציה של טס מטלר בתצוגת הגמר (צילום: רפי דלויה)
המחלקה לאופנה בשנקר היא הנציגה הישראלית היחידה ברשימה כולה. הקולקציה של טס מטלר בתצוגת הגמר (צילום: רפי דלויה)
המחלקה קיבלה את הציון 75.5, עלייה של 1.5 נקודות מהשנה שעברה. הקולקציה של אביתר מייאור בתצוגת הגמר של שנקר (צילום: רפי דלויה)
המחלקה קיבלה את הציון 75.5, עלייה של 1.5 נקודות מהשנה שעברה. הקולקציה של אביתר מייאור בתצוגת הגמר של שנקר (צילום: רפי דלויה)

אתר עסקי האופנה המשפיע Business of Fashion‬ (Bof) פרסם הלילה את דירוג המחלקות ללימודי אופנה בעולם, ובמקום העשירי והמכובד מיקם את המחלקה לאופנה בשנקר, שטיפסה ממקום 11 בשנה שעברה. שנקר סוגרת, למעשה, את העשירייה הראשונה של המחלקות לאופנה בעולם, כאשר במקום ה-1 ממוקמת, כמו בשנה שעברה, המחלקה לאופנה בבית הספר סנטרל סנט מרטינס בלונדון, ובהמשך המחלקות לאופנה של האקדמיה המלכותית לאמנויות יפות באנטוורפן (מקום 4), ובתי הספר הניו יורקים פארסונס (מקום 5) ו-FIT (מקום 6), ופולימודה שבפירנצה (מקום 9).

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

  

המחלקה לאופנה בשנקר היא הנציגה הישראלית היחידה ברשימה כולה, וכך גם בדירוג שפרסם ביוני אתר האופנה פאשניסטה, בו מוקם שנקר במקום ה-9.

 

מתוך פרויקט הגמר של שחר אבנט (צילום: רפי דלויה)
    מתוך פרויקט הגמר של שחר אבנט(צילום: רפי דלויה)

     

    "מאוד משמח אותי שהמחלקה לאופנה בשנקר מקבלת הכרה ואישור רשמי למה שנאמר לנו על ידי מבקרים חיצוניים", אומרת הבוקר ראש המחלקה לאה פרץ בשיחה עם Xnet. "בביקורות השנה ביקרו כאן ציידי כישרונות של H&M וקבוצת אינדיטקס (יצרנית זארה, פול אנד בר, מסימו דוטי ועוד, א"י), לצד ראשי מחלקות מפרסונס. אני אסירת תודה לכל מרצי המחלקה ולסטודנטים".

     

    זאת השנה השנייה בה מתפרסם הדירוג של Business of Fashion. כיצד השפיע הפרסום בשנה שעברה?  

    "אנחנו מקבלים כל הזמן פניות מסטודנטים מחו"ל, אבל לצערי יש יותר ביקוש מהיכולת שלנו לקלוט תלמידים שאינם דוברי עברית. כדי שנהיה פרודוקטיביים, אנחנו צריכים מערך שיוכל לתרגם להם את תוכנית הלימודים".

     

    "אנחנו מקבלים כל הזמן פניות מסטודנטים מחו"ל, אבל לצערי יש יותר ביקוש מהיכולת שלנו לקלוט תלמידים שאינם דוברי עברית". לאה פרץ (צילום: גל חרמוני)
      "אנחנו מקבלים כל הזמן פניות מסטודנטים מחו"ל, אבל לצערי יש יותר ביקוש מהיכולת שלנו לקלוט תלמידים שאינם דוברי עברית". לאה פרץ(צילום: גל חרמוני)

       

      הדירוג של ‪Business of Fashion‬ שם לו למטרה לבסס מערך נתונים אובייקטיבי להשוואה בין מוסדות אקדמיים ממדינות שונות. עורכי האתר בדקו 54 מחלקות לאופנה לתואר ראשון, ועוד 25 תוכניות לתואר שני מ-17 מדינות. הדירוג מבוסס על קריטריונים שנאספו מכל מחלקה, כמו מספר הסטודנטים, סקירת תוכנית הלימודים, השתלבותם של בוגרים בתעשייה והשפעתם עליה, זכייה בפרסים בינלאומיים, מידת הסיפוק של הסטודנטים, והציונים שהשיגו בתום לימודיהם במוסד. בנוסף, הוגשו כ-10,000 שאלונים לסטודנטים מהמחלקות השונות.

       

      המחלקה לאופנה בשנקר קיבלה את הציון 75.5, עלייה של 1.5 נקודות מהשנה שעברה. בהשוואה לנתונים מ-2015, שנקר עלה בכל המדדים, למעט במידת השפעתו הגלובלית שדווקא ירדה. ב-2015 עמד בית הספר במקום ה-5 בהשפעתו הבינלאומית, עם ציון משוקלל של 48 נקודות, אך השנה הוא קיבל בסעיף זה ציון של 32 נקודות, שהוריד אותו למקום ה-29, צניחה של 24 מקומות מ-2015.

       

      ומה נכתב על שנקר בדירוג בתי הספר לאופנה של פאשניסטה? 

      לחצו על התמונה לכתבה המלאה (צילום: רפי דלויה)
      לחצו על התמונה לכתבה המלאה (צילום: רפי דלויה)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד