איך מגוונים?
בתי בת ה־8 בררנית מאוד ואוכלת מגוון ממש מצומצם של מזונות. מה אני יכולה לעשות בנוגע לכך?
רותי אבירי, דיאטנית תנובה משיבה:
כשקיימת בעיה משמעותית של בררנות, הדבר הראשון שצריך לברר הוא שלא מדובר בבעיה פיזיולוגית או תחושתית.
קלינאי תקשורת שמתמחה בבעיות אכילה הוא הכתובת לבירור כזה. אם תישלל בעיה שכזאת, השלב השני הוא בירור עם איש מקצוע האם יש משהו בהתנהגות שלנו, ההורים, שיכול לתחזק ולשמר התנהגות כזאת אצל הילדה או הילד, או במילים אחרות: למצוא "מה יוצא לילדים מזה" ולטפל בכך.
נקודה נוספת שחשוב לבדוק היא האם הילדה גדלה באופן תקין על עקומות הגדילה שלה. אם כן, סימן שלמרות שנראה לנו שהיא אוכלת מעט, היא בכל זאת מקבלת מספיק אנרגיה (אף שזה לא אומר כלום על ערכה התזונתי). אם היא חורגת מעקומות הגדילה, יש מקום לפנות לייעוץ של רופא.
פרגיות ותפוחי אדמה במרינדת ברביקיו ביתית
שווה להכין כמות כפולה ומשולשת מהמרינדה המעולה הזו, שמתאימה לכל חלקי העוף.
המרכיבים (4 מנות)
600 גרם פרגיות
6 תפוחי אדמה נקיים, חתוכים גס
למרינדה
3 יחידות עגבניות לחות או מיובשות, קצוצות
1/4 כוס מים רותחים
2 שיני שום, כתושות
1 כף פפריקה מעושנת
1-1/2 פלפל חריף
2 כפות קטשופ
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. המרינדה: שמים את העגבניות והמים בקערת מעבד המזון, מכסים ומשהים 15 דקות. מוסיפים את יתרת המרכיבים וטוחנים.
2. שמים את הפרגיות בקערה, מוסיפים 3/4 מכמות המרינדה ומערבבים לכיסוי מלא. מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות (ועד לילה). שומרים את יתרת המרינדה.
3. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים כ־20 דקות, עד שמזלג ננעץ בהם בקלות. מסננים. יוצקים עליהם את יתרת המרינדה ומערבבים.
4. אם מכינים במחבת: מחממים 3-2 כפות שמן במחבת וצורבים את הפרגיות כ־3 דקות מכל צד, עד שהן עשויות. צורבים גם את תפוחי האדמה, עד שהם רכים ושחומים. אם מכינים בתנור: מניחים את הפרגיות ותפוחי האדמה בתבנית וצולים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות.
- מתכון: נעמה רן
מתכונים נוספים לבית בריא:
פסטה ברוטב עגבניות קר וגבינה בולגרית