העיקר שהרוטב קר: שלושה מתכוני
פסטה קיציים עם רטבים ללא בישול

חם לכם? יש מה לעשות: מכינים רטבים צוננים, משדכים אותם לפסטה, מערבבים - ומקבלים אוכל של ממש, טעים, מהיר ועם מינימום סירים

פסטה עם טונה, צ'ילי וצנוברים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
פסטה עם טונה, צ'ילי וצנוברים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

פסטה עם טונה, צ'ילי וצנוברים

ארוחה קיצית שלמה בשיא המהירות ובכלום עבודה.

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 300 גרם פסטה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 קופסה (250 גרם) טונה משומרת בשמן, מסוננת
  • ‭1/2‬ כוס בצל ירוק קצוץ
  • ‭1/2‬ כוס צנוברים קלויים
  • 60 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • ‭1/2‬ כוס פלפל אדום כבוש, חתוך לקוביות
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף חרדל
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים כף מהשמן (למניעת הידבקות), מערבבים ומניחים בצד.
  2. שמים את כל שאר המרכיבים בקערה נפרדת ומערבבים.
  3. מוסיפים את הפסטה, מערבבים בעדינות ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
  4. מעבירים לקערה ומגישים.
  5. אפשר לשמור את המנה עד יום במקרר.

 

פסטה עם לימון, ארטישוק ופטה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    פסטה עם לימון, ארטישוק ופטה(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

     

    פסטה עם לימון, ארטישוק ופטה

    רוטב חמצמץ עם קצת מנטה וגבינה מלוחה ששוברת את הלימוניות. איזון מושלם בין חמוץ למלוח.

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 300 גרם פסטה
    • 3 כפות שמן זית
    • 1 צנצנת (350 גרם) ארטישוקים קטנים כבושים, מסוננים וחתוכים לרבעים
    • 100 גרם גבינת פטה, מגוררת
    • ‭1/4‬ כוס עלי נענע
    • 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
    • 1 פלפל אדום, נקי מגרעינים, פרוס דק
    • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
    • מיץ מ-1 לימון
    • 1 כף חומץ בלסמי
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים כף מהשמן (למניעת הידבקות), מערבבים ומניחים בצד.
    2. שמים את כל שאר מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים.
    3. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומערבבים. משהים כ-10 דקות ומגישים.
    4. אפשר לשמור את המנה עד יום במקרר.

     

    פסטה עם פרמזן, אנשובי וזיתים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      פסטה עם פרמזן, אנשובי וזיתים(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

       

      פסטה עם פרמזן, אנשובי וזיתים

      בדיוק כמו באיטליה: פסטה נקייה, מינימליסטית ומלאה בטעם טוב.

       

      מרכיבים

      4-3 מנות

       

      • 300 גרם פסטה
      • 1 כף שמן

       

      לרוטב

      • 3 כפות שמן זית
      • 2 כפות יין לבן
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 2 שיני שום, קלופות
      • 4 פילטים של אנשובי מקופסת שימורים

       

      להגשה

      • 80 גרם גבינת פרמזן
      • 1 כף עלי טרגון
      • ‭3/4‬ כוס זיתי קלמטה מגולענים
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מבשלים את הפסטה במים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים כף מהשמן (למניעת הידבקות), מערבבים ומניחים בצד.
      2. הרוטב: שמים במעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים לרוטב חלק.
      3. ההגשה: יוצקים את הרוטב על הפסטה ומערבבים בעדינות. מגררים את הפרמזן, מפזרים את הטרגון והזיתים ומגישים.
      4. אפשר לשמור את המנה עד יום במקרר.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד