פסטה עם טונה, צ'ילי וצנוברים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
פסטה עם טונה, צ'ילי וצנוברים
ארוחה קיצית שלמה בשיא המהירות ובכלום עבודה.
מרכיבים
4-3 מנות
- 300 גרם פסטה
- 4 כפות שמן זית
- 1 קופסה (250 גרם) טונה משומרת בשמן, מסוננת
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
- 60 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 1/2 כוס פלפל אדום כבוש, חתוך לקוביות
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מיץ מ-1 לימון
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 כף חומץ בן יין אדום
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף חרדל
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים כף מהשמן (למניעת הידבקות), מערבבים ומניחים בצד.
- שמים את כל שאר המרכיבים בקערה נפרדת ומערבבים.
- מוסיפים את הפסטה, מערבבים בעדינות ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
- מעבירים לקערה ומגישים.
- אפשר לשמור את המנה עד יום במקרר.
פסטה עם לימון, ארטישוק ופטה
רוטב חמצמץ עם קצת מנטה וגבינה מלוחה ששוברת את הלימוניות. איזון מושלם בין חמוץ למלוח.
מרכיבים
4-3 מנות
- 300 גרם פסטה
- 3 כפות שמן זית
- 1 צנצנת (350 גרם) ארטישוקים קטנים כבושים, מסוננים וחתוכים לרבעים
- 100 גרם גבינת פטה, מגוררת
- 1/4 כוס עלי נענע
- 1 בצל סגול קטן, קלוף ופרוס דק
- 1 פלפל אדום, נקי מגרעינים, פרוס דק
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- מיץ מ-1 לימון
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים כף מהשמן (למניעת הידבקות), מערבבים ומניחים בצד.
- שמים את כל שאר מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים.
- יוצקים את הרוטב על הפסטה ומערבבים. משהים כ-10 דקות ומגישים.
- אפשר לשמור את המנה עד יום במקרר.
פסטה עם פרמזן, אנשובי וזיתים
בדיוק כמו באיטליה: פסטה נקייה, מינימליסטית ומלאה בטעם טוב.
מרכיבים
4-3 מנות
- 300 גרם פסטה
- 1 כף שמן
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות יין לבן
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום, קלופות
- 4 פילטים של אנשובי מקופסת שימורים
להגשה
- 80 גרם גבינת פרמזן
- 1 כף עלי טרגון
- 3/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה במים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים כף מהשמן (למניעת הידבקות), מערבבים ומניחים בצד.
- הרוטב: שמים במעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים לרוטב חלק.
- ההגשה: יוצקים את הרוטב על הפסטה ומערבבים בעדינות. מגררים את הפרמזן, מפזרים את הטרגון והזיתים ומגישים.
- אפשר לשמור את המנה עד יום במקרר.