
סוכריות גומי מפירות (צילום: בועז לביא, סגנון: קרן ברק)
הסוד של הסוכריות הוא שימוש באגר-אגר, אצה נטולת טעם וריח, שמגיעה כאבקה או כשבבים, ואחראית לתהליך הקרישה של הסוכריות. את הסוכריות מכינים בתבניות סיליקון לפרלינים או לקרח.
המרכיבים
(40-כ יחידות)
- 2 כוסות (480 מ"ל) מיץ טבעי לפי הטעם (תפוחים, רימונים, חמוציות וכדומה)
- 3 כפות שבבי אגר- אגר (להשיג בחנויות טבע ובמדף האסייתי ברשתות השיווק)
- 150 גרם פרי (למשל: גוג'י ברי, רימונים, חמוציות, קוביות תפוחי עץ או אגסים. אפשר, כמובן, מכמה סוגים)
ההכנה
.1 שמים בסיר קטן את המיץ והאגר-אגר ומשרים 15 דקות.
.2 מערבבים את תכולת הסיר ומביאים לרתיחה על הכיריים. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים עוד 7-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהאגר-אגר נמס והנוזל מסמיך.
.3 בינתיים, מפזרים בתוך התבניות מעט מהפירות.
.4 יוצקים את הנוזל החם לתבניות ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (ומומלץ במשך לילה) להתמצקות.
.5 מחלצים מהתבניות ומגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, במקרר.