סורבה מלון ללא צורך במכונת גלידה

ליום קיץ לוהט או כקינוח אחרי ארוחה בשרית: קינוח פרווה מרענן, בלי צבעים מלאכותיים, שאפשר להכין באמצעים ביתיים פשוטים. גם הטבעונים ישמחו לטעום

סורבה מלון (צילום: נטע-חן ליבנה)
סורבה מלון (צילום: נטע-חן ליבנה)

 

המרכיבים

  • מלון בינוני, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר (ניתן להמיר בסטיביה)
  • 1/2 כוס מים

 

 

ההכנה:

  1. שמים את המלון במעבד מזון ומעבדים למרקם אחיד. מכניסים למקפיא.
  2. שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומבשלים עד שהסוכר נמס. מצננים את מי הסוכר לטמפרטורת החדר.
  3. שמים את מחית המלון ומי-הסוכר במעבד מזון ומעבדים למרקם אחיד.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ארטיקים או לתבנית אינגליש קייק, עוטפים בניילון נצמד או רדיד אלומניום, ומכניסים למקפיא.
  5. שימו לב: אם החלטתם להכין את הסורבה בתבנית אינגליש קייק, יש להוציא את התבנית מהמקפיא מדי חצי שעה ולערבב ולרסק את גבישי הקרח שנוצרו, כדי לשמור על מרקם נימוח וקרמי. יש לחזור על התהליך חמש פעמים. את הסורבה מומלץ לאכול בסמוך להכנה.

 

  •  נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג