פרלינים ביתיים במילוי
שוקולד לבן ואגוזי לוז

קודם ממיסים שוקולד - ואז ממיסים את הלב: עשו למי שאתם אוהבים טוב על הנשמה ופנקו אותם בממתק שוקולד מתוצרת בית לכבוד ט"ו באב

מערכת Xnet

|

17.08.16 | 23:04

פרלינים ביתיים במילוי שוקולד לבן ואגוזי לוז (צילום: מירי בן יעקב)
פרלינים ביתיים במילוי שוקולד לבן ואגוזי לוז (צילום: מירי בן יעקב)

מתכון של אינס שילת ינאי, באדיבות המותג "מאסטר שף".

 

מרכיבים

כ-15 פרלינים (תלוי בתבנית שבה משתמשים)

 

  • תבנית סיליקון לפרלינים (ואם אין, תבנית סיליקון עם שקעים קטנטנים - זו יכולה להיות אפילו תבנית קרח)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 15 אגוזי לוז קטנים

 

אופן ההכנה

  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים שרותחים בעדינות (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. יוצקים את השוקולד המומס לתוך תבנית השקעים. הופכים את התבנית מעל תבנית או מעל נייר אפייה, כדי לרוקן את השקעים מכמה שיותר עודפי שוקולד. השכבה הדקה שנותרת בפנים תהיה הציפוי העליון של הפרלינים.
  3. מעבירים את התבנית למקרר לחצי שעה. שומרים בצד את השוקולד שנזל מהתבנית (נשתמש בו לכיסוי בסיס הפרלינים).
  4. ממיסים מחצית מכמות שוקולד החלב יחד עם השמנת המתוקה כפי שהמסנו את השוקולד המריר. מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורת החדר (חשוב שהתערובת לא תהיה חמה, כדי שלא תמיס את השוקולד המריר כשניצוק אותה לתבנית).
  5. מוציאים מהמקרר את תבנית השקעים עם ציפוי השוקולד ומניחים בכל שקע אגוז לוז. יוצקים פנימה את השוקולד הלבן המומס – אבל לא עד הסוף, כדי להשאיר מקום לכיסוי של השוקולד המריר. מכניסים למקפיא ל-60-30 דקות, כדי שהמילוי יתייצב.
  6. ממיסים שוב את השוקולד המריר ויוצקים לשקעים, כך שהוא יכסה אותם לחלוטין. מעבירים למקרר ל-4-3 שעות, להתייצבות.
  7. מחלצים את הפרלינים בזהירות מהתבנית.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (6 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג