המרכיבים
(20 יחידות, כ- 100 קלוריות ליחידה)
- 1 חבילת טופו ( 300 גרם)
- 1/4 (35 גרם) כוס קמח
- 1/4 (30 גרם) כוס קמח מלא
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס פירורי פאנקו
- 1/3 כוס שומשום
- 1/2 כפית מלח
- 1/2כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/3 כוס סילאן
- 1 כף חרדל גרגירים
הכנה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. חותכים את הטופו לפסים בעובי של כ-2 ס"מ.
3. מכינים שתי תערובות בשתי קערות נפרדות: בקערה אחת – שמים את הקמח המלא, הקמח הלבן והמים ומערבבים היטב על לקבלת בלילה אחידה. בקערה השנייה – שמים את פירורי הלחם, פירורי הפאנקו, המלח, הפלפל, אבקת השום, הפפריקה מתוקה והשומשום ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. טובלים כל פס טופו בבלילה, מקפידים שכולו יכוסה בבלילה. מעבירים אל קערת פירורי הלחם והופכים אותו בתוך הפירורים, כך שיכוסה כולו.
5. מניחים את השניצלונים על התבנית, ואופים כ-20 דקות עד שהשניצלונים משחימים.
6. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את הסילאן והחרדל בצנצנת סגורה ומערבבים.
7. מגישים את השניצלונים לצד הרוטב.
איך לשמור? במקרר בכלי אטום עד 3 ימים
- סיון פלג
היא דיאטנית קלינית. מתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה.