סלט דלורית צלויה עם בצל וכוסברה

השאירו לערב אחד את העגבניות והמלפפונים במגירת הירקות, הוציאו במקומם דלורית - והכינו ממנה סלט מקורי בצבע כתום משמח

אפרת סיאצ'י

|

15.08.16 10:26

לשימוש בכתבה בלבד סלט דלורית
לשימוש בכתבה בלבד סלט דלורית (סלט דלורית צלויה עם בצל וכוסברה)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 1 דלורית בינונית (כ-400 גרם), חתוכה לקוביות בגודל של 1.5 ס"מ
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף מלאה כוסברה קצוצה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 עד 1/3 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  2. שמים בתבנית את הדלורית, הבצל והשום ומתבלים ב-2 כפות שמן זית. מערבבים היטב ומשטחים באופן אחיד.
  3. אופים 25-20 דקות, עד שהדלורית מתרככת ואפשר לנעוץ בה מזלג בקלות.
  4. מעבירים את תכולת התבנית לקערה ומניחים לה להתקרר מעט. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מיץ הלימון, המלח הפלפל וכף שמן זית, ומערבבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד