אהבה בתפריט: ארוחה רומנטית עם מתכונים מעוררי חשק

רגע לפני שאתם מזמינים מקום במסעדה עם מנות עשירות בקלוריות ובשומן, מה דעתכם להכין בעצמכם ארוחה טובה ומאוזנת, עם טוויסט אפרודיזיאקי?

להגברת החשק. קוקטייל יין אדום, שמפניה ופירות יער (צילום: נטע-חן ליבנה)
להגברת החשק. קוקטייל יין אדום, שמפניה ופירות יער (צילום: נטע-חן ליבנה)
שתי מנות פתיחה פיקנטיות: סלסה פיקו דה גאיו וממרח אבוקדו ואפונה ירוקה (צילום: נטע-חן ליבנה)
שתי מנות פתיחה פיקנטיות: סלסה פיקו דה גאיו וממרח אבוקדו ואפונה ירוקה (צילום: נטע-חן ליבנה)
עיקרית: סלמון ברוטב צ'ילי סמיך בליווי סלט עלים ותאנים  (צילום: נטע-חן ליבנה)
עיקרית: סלמון ברוטב צ'ילי סמיך בליווי סלט עלים ותאנים (צילום: נטע-חן ליבנה)
לקינוח: שברי שוקולד, צ'ילי ושקדים  (צילום: נטע-חן ליבנה)
לקינוח: שברי שוקולד, צ'ילי ושקדים (צילום: נטע-חן ליבנה)

ערב ט"ו באב הוא חגיגה לזוגות ובעיקר למסעדות. האהבה והרומנטיקה באוויר גורמים לכולם לאבד קצת את הראש ולאכול יותר מדי. אז אולי השנה תוותרו על המסעדה, ותכינו לבד  ארוחת ערב מיוחדת בריאה לזוגיות? כל המנות שלפניכם מכילות מרכיבים המעוררים חשק מיני ועובדות על גירוי כל החושים. אין מצב שלא תקבלו נקודות בונוס על ההשקעה.

 

 

נכנסים לאווירה

-------------------

קוקטייל יין אדום, שמפניה ופירות יער

קוקטייל הוא מרכיב חיוני לארוחה רומנטית. אלכוהול עוזר להירגע ולהיכנס לאווירה המתאימה, ובנוסף, יין אדום מכיל רסברטול, שמזרים דם לאיברים האינטימיים.

 

המרכיבים

(2 כוסות)

  • 2/3 כוס (160 מ"ל) יין מבעבע יבש, קר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יין מרלו
  • 2 כפות פירות יער (אפשר קפואים)

לקישוט

  • 2 כפות סוכר לבן
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי

 

ההכנה

1. הקישוט: מערבבים את הסוכר והצ'ילי בצלחת שטוחה קטנה. מרטיבים את שפתי הכוסות במעט מים, וטובלים בתערובת כך שתיווצר סביבה שכבת קישוט.

2. שמים את פירות היער בתחתית כל כוס. יוצקים את היין האדום ואז את היין המבעבע. מגישים מיד.

 

 

שתי מנות פתיחה פיקנטיות שאפשר להגיש עם נאצ'וס או לחם קלוי. שתיהן מתובלות בפלפל חריף המכיל קפסאיצין, שמגביר את זרימת הדם ומחמם את הגוף ולכן נחשב למעורר חשק מיני. במרקם החלק והקרמי של האבוקדו אפשר למצוא אלמנט ארוטי, ובנוסף הוא מכיל את הוויטמינים E ו־B6, שמשרים על הגוף תחושת רוגע.

 

 

מתחילים פיקנטי

--------------------

סלסה פיקו דה גאיו

המרכיבים

(4 מנות)

  • 4 עגבניות תמר
  • 1/4 בצל סגול
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1/4 פלפל ירוק חריף
  • 2 שיני שום
  • מיץ מ־1 ליים (או לימון קטן)
  • קורט כמון (לא חובה)
  • מלח לפי הטעם

 

 

ההכנה

1. קוצצים את העגבניות ואת הבצל לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. קוצצים גם את הכוסברה והפלפל החריף ומוסיפים לקערה. כותשים פנימה את שיני השום. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

2. מאחסנים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.

 

ממרח אבוקדו ואפונה ירוקה

 

המרכיבים

(4 מנות)

  • 2 אבוקדו בינוניים, בשלים
  • 1 כוס עלי כוסברה
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 1/2 כוס אפונה עדינה קפואה
  • מיץ מ־1 ליים (או 1 לימון קטן)
  • מלח

 

ההכנה

1. מקלפים את האבוקדו ומגלענים, מעבירים את בשרו לקערת מעבד המזון.

2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים לממרח אחיד אך לא חלק לגמרי.

3. מתבלים במלח לפי הטעם ומגישים. 

 

 

ניגשים לעיקר

----------------- 

סלמון ברוטב צ'ילי סמיך בליווי סלט עלים ותאנים

למנה העיקרית נגיש סלמון, שמכיל כמות גבוהה של אומגה 3 - חומר שגורם להפרשת סרוטונין, המשרה תחושת רוגע ומשפר את מצב הרוח. התאנים שמלוות את הדג מכילות תרכובות פנוליות, נוגדי חמצון ופלבנואדים, הגורמים להגברת זרימת הדם ולתחושת עוררות מינית.

 

המרכיבים לסלמון

(4 מנות)

  • 4 נתחי פילה סלמון במשקל כ־170 גרם כל אחד

למשרה

  • 1/4 כוס רוטב סויה דל נתרן
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1/2 כף אבקת צ'ילי
  • 1 כף שמן זית

 

ההכנה

1. המשרה: שמים בכלי מתאים את כל מרכיבי המשרה ומערבבים.

2. מוסיפים את הסלמון, מערבבים היטב ומאחסנים במקרר חצי שעה עד שעה.

3. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4. מוציאים את הסלמון מהמשרה ומניחים בתבנית כשצד העור פונה מטה. צולים 15-10 דקות, עד שמרכז הדג הופך מכתום לוורדרד (בינתיים, מכינים את הסלט. ראו להלן). מוציאים.

 

המרכיבים לסלט עלים ותאנים

(4 מנות)

  • 1/2 חבילה (200 גרם) עלי בייבי
  • 4 תאנים, חתוכות לפלחים
  • 1 כף פיסטוקים קצוצים לרוטב
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום, קצוצה
  • מלח, פלפל שחור

 

ההכנה

1. שמים בקערה את עלי הבייבי, התאנים והפיסטוקים.

2. שמים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.

3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים.

 

 

מתפנים לקינוח

-------------------

 

קינוח שברי שוקולד, צ'ילי ושקדים

רבות מדובר בשבחו של השוקולד המריר. בין השאר, אכילתו משחררת פנתילאמין וסרוטונין, שמעוררים מינית ומשפרים את מצב הרוח. בנוסף, אכילת שוקולד גורמת לשחרור חומצה ניטריטית, שמגבירה את זרימת הדם לאיברי המין.

 

המרכיבים

(כ־10 יחידות בתבנית 22X30 ס"מ)

  • 150 גרם שוקולד מריר עם 60% מוצקי קקאו
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1/2 כף אבקת צ'ילי
  • 1/2 כוס (40 גרם) שקדים קצוצים

 

ההכנה

1. שמים בקערה מתאימה את השוקולד, השמן ואבקת הצ'ילי. מחממים במיקרוגל 30 שניות, עוצרים, מערבבים ומחממים שוב – כך עד שהשוקולד נמס.

2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. יוצקים לתוכה את השוקולד ומפזרים עליו את השקדים הקצוצים. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא שעה לפחות, להתייצבות.

3. מוציאים מהמקפיא ושוברים את השוקולד, בידיים, לחתיכות בגדלים שונים. מגישים (או שומרים עד חודש במקרר).

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד