כמה עולה שמלה בזארה? הרבה יותר אם אתם בישראל

האזרח הקטן נדהם לגלות כי לפריט ברשת הוצמדה בטעות תגית כפולה, עם המחיר בשקלים, לצד המחיר האירופאי ביורו. בחישוב מהיר: אנחנו משלמים 40 אחוז יותר

איתי יעקב

|

15.08.16 | 09:17

השמלה של זארה עם התגית הכפולה. המחיר בישראל: 269 שקל. המחיר באירופה: כ-170 שקל (צילום: מתוך אתר זארה)
השמלה של זארה עם התגית הכפולה. המחיר בישראל: 269 שקל. המחיר באירופה: כ-170 שקל (צילום: מתוך אתר זארה)

בשבוע שעבר הגיע גדעון סלע לביקור אקראי בסניף זארה בדיזנגוף סנטר, דפדף בפריטים שעל הקולבים ובתוויות המחירים, וחשכו עיניו. אל שמלת מיני ג'ינס מקולקציית הסתיו החדשה של הרשת הבינלאומית, הוצמדו בטעות שני תגי מחיר: האחד ללקוחה הישראלית, בשקלים, והשני לאירופאיות, ביורו. המספרים שהופיעו על הפריט לא משקרים: אותה שמלה שנמכרת בישראל ב-269 שקל, נמכרת באירופה ב-39.95 יורו (170 שקל) – 100 שקל הפרש, קרוב ל-40 אחוז הפרש.

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

"לפעמים לא צריך את המשטרה כדי לתפוס את הגנב", כתב סלע בעמוד הפייסבוק שלו, יחד עם תמונת השמלה והתגית הכפולה. "נכנסנו הערב לזארה בסנטר, ומצאנו שמלה עם תווית חו"ל ששכחו להוריד. דפקו על הסמרטוט עוד 100 שקל לילידים", סיכם סלע את הפוסט שזה עד כה ליותר מ-700 שיתופים.

 

המספרים לא משקרים. הפוסט שזכה ליותר מ-700 שיתופים בפייסבוק (צילום: גדעון סלע)
    המספרים לא משקרים. הפוסט שזכה ליותר מ-700 שיתופים בפייסבוק(צילום: גדעון סלע)

     

    מדיניות התמחור של חברות אופנה בינלאומיות בישראל כבר נידונו ב- Xnet בהרחבה, אלא שבדרך כלל כדי לגלות את פערי המחירים בין ישראל לחו"ל נדרשת בדיקה מעמיקה וחיפוש של הפריטים באתר החברה, או בנסיעה יזומה לחנויות הרשת בערים אחרות בעולם. הפעם זארה עצמם מגישים ללקוחותיהם את ההשוואה, שחור על גבי לבן, ומחוברת לפריט שנמצא בהישג יד.

     

    פערי המחירים צורמים במיוחד לנוכח השינויים שחלו בשוק בשנים האחרונת בעקבות מחאות צרכנים (צילום: יריב כץ)
      פערי המחירים צורמים במיוחד לנוכח השינויים שחלו בשוק בשנים האחרונת בעקבות מחאות צרכנים(צילום: יריב כץ)

       

      זאת לא הפעם הראשונה שמצאנו פערי מחיר במוצרים של מותגי קבוצת אינדיטקס, המיוצגת בישראל על ידי חברת גוטקס, וכוללת את הרשתות זארה, פול אנד בר, מסימו דוטי, ברשקה וסטרדיווריוס (שנפתחה ביום שישי האחרון בקניון עזריאלי). בעבר דיווחנו על פערי מחיר גבוהים, כמעט פי שניים, בחנויות מסימו דוטי בישראל, תופעה שלא השתנתה גם לאחר שבנציגות הישראלית הודיעו על הורדה באחוזי הפער. גם בזארה עצמה מצאנו בעבר פערי מחירים גבוהים, בהפרשים של עשרות אחוזים.

       

      הפערים הללו צורמים כעת במיוחד, נוכח השינויים שחלו בשוק בשנים האחרונות בעקבות מחאות הקוטג', המילקי ודומותיהן. חברת טופשופ הבריטית, למשל, הוזילה לאחרונה את מחיריה בעשרות אחוזים, או ההצהרה של יפעת אירני מבעלי רשת פקטורי 54, שהודיעה ביום השקת קולקציית התיקים של חברת Coach בשבוע שעבר, כי "נגמר העידן של הפרשי מחירים בשל עלויות ייבוא ומכס. כחלק ממהלך של יישור קו עם מחירי המוצרים בכל העולם, עלות תיקי המותג בארץ תהיה בסדר גודל זהה למחירים בניו יורק".

       

      מקבוצת אינדיטקס נמסר בתגובה: "מדיניות התמחור של קבוצת אינדיטקס נקבעת על פי מדיניות התמחור באותו השוק. תמחור המוצרים נקבע בהתאם לאיכותם העיצובית ואפיוני אותו הפריט במטרה לקבוע מחיר אטרקטיבי לשוק המקומי. המחירים משתנים בין מדינות בהתאם לקריטריונים אבסולוטיים כתוצאה מתנאי השוק המקומי. כתוצאה מכך, למרות שמחירינו אינם זהים בכל מדינה, המיצוב המסחרי שלנו הינו אחיד".

       

      ואיך חוזרת המעצבת סיגל דקל לאופנה, שנתיים אחרי הקריסה של הרשת על שמה?

      לחצו על התמונה לסיפור המלא (צילום: איתי סיקולסקי)
      לחצו על התמונה לסיפור המלא (צילום: איתי סיקולסקי)

        

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד