אדום מבפנים וחתיך מבחוץ: יצירות מפתיעות מאבטיח למסיבת קיץ

אבטיח הוא הפרי המושלם לאירוח קייצי. המתוק הזה יודע להיות קערה, צפרדע, פיצה, סידור פרחים ואפילו גריל חמוד, אם רק תתנו לו

 סידור פרחים ופירות מאבטיח בעיצובה של אורית הרץ (צילום: הילה מיוחס וינברגר)
סידור פרחים ופירות מאבטיח בעיצובה של אורית הרץ (צילום: הילה מיוחס וינברגר)
אבטיח בתוך קערת אבטיח עם טוויסט צפרדעי (צילום:shutterstock)
אבטיח בתוך קערת אבטיח עם טוויסט צפרדעי (צילום:shutterstock)
פשוט ומדליק. משולשי אבטיח על מקל של ארטיק (צילום:shutterstock)
פשוט ומדליק. משולשי אבטיח על מקל של ארטיק (צילום:shutterstock)

אם אתם מתכננים מסיבה קיצית או סתם מארחים את המשפחה לארוחת שישי, במקום להרדים אותם עם אבטיח בקערת פלסטיק, הפתיעו באמנות יצירתית ואכילה. שתי ציפורים במכה אחת: שלבו את הילדים ביצירה וכך גם הקיץ ירגיש פחות מהביל.

  

איך לבחור את האבטיח המושלם?

האבטיח המושלם הוא הצ'ופקברה של הפירות. קשה לדעת מה מתחבא מתחת לירוק הכהה הזה, ורגעי החיתוך תמיד כרוכים בעצירת נשימה קצרה. עם זאת, יש כמה דברים שתוכלו לעשות כדי להעלות את הסיכויים שלכם לאבטיח עסיסי:

 

ראשית, הכתם הצהוב על קליפת האבטיח הוא המקום עליו הוא שכב בעודו מבשיל – כתם כהה יותר מסמן שלאבטיח היה מספיק זמן להבשיל.

גם הצורה יכולה לרמוז על הטעם: האבטיחים העגולים מתוקים יותר, והאובלים מימיים יותר.

הציצו גם ב"זנב" של האבטיח: זנב יבש וחום מצביע על אבטיח בשל. אם הוא ירוק ורענן סימן שלא הספיק להבשיל דיו.

ואם כל אלה לא הספיקו לכם – הרימו את הבייבי. הוא צריך להיות כבד יותר ממה שהוא נראה.

  

 

סידור פרחים ופירות בתוך אבטיח

אורית הרץ, מעצבת ארועים ובעלת בית ספר ללימודי עיצוב ושזירת פרחים, מצננת קצת את החום בעזרת סידור פרחים ופירות בתוך אבטיח. גם מרשים וגם טעים.

 

מה צריך?

  • כף גלידה 
  • 1 ספוג ירוק לפרחים
  • נייר צלופן או נייר כסף
  • שיפודי עץ
  • חוטי ברזל 
  •  כלי זכוכית קטנים לכדורוני האבטיח
  • נייר דבק חזק או אנקור טייפ

פירות

  • 1/2 אבטיח
  • 2 אשכולי ענבים
  • כ- 10 דובדבנים

פרחים

  •  5 קורקומה שוקולד
  • 8 ורדים
  • 2 ענפי סחלבי אמה ירוק
  • 7 ענפים של ורוניקה
  • 2 סוקולנטים
  • 7 אלסטרומריה

 

ההכנה

1. הכנת קערת האבטיח: חוצים את האבטיח לשניים, ומרוקנים את תכולתו באמצעות כף גלידה, כך שתישאר רק הקליפה. מצפים את החלק הפנימי בנייר צלופן או בנייר כסף (כדי לבודד את קליפת האבטיח מהשזירה בתוכו).

2. יוצרים כדורים קטנטנים מ"בשר" האבטיח שרוקנתם. מחלקים את העיגולים לשתי קערות קטנות ושקופות (משאר האבטיח ניתן להכין עיגולים גדולים יותר ולהניח בכלים זהים לצד סידור הפרחים)

3. שמים את הספוג הירוק בתוך דלי עם מים. לאחר שהספוג סופח מים, חוצים אותו לשניים, ומעגלים את פינותיו ליצירת משטח מקסימאלי לעבודה. ממקמים את הספוגים בתוך האבטיח, ומקבעים אותם באמצעות שיפוד עץ.

4. שזירת הפרחים: יש לנעוץ כ-2 ס"מ מהגבעולים בתוך הספוגים, לפי הסדר הבא (ניתן להחליף את הפרחים שבחרתי במגוון פרחים אחרים בשילוב טקסטורות וצבעים מעניינים):

  • חותכים את הגבעולים פרחי הקורקומה  באלכסון ליצירת משטח מקסימלי לספיגת מים. שוזרים את הפרחים במרכז הסידור, ולצדם את הוורדים.
  • נועצים שני ענפי סחלב לצד מקבץ הקורקומה, כך שהענפים ישתפלו מחוץ לשולי האבטיח.
  • ממקמים 7 ענפי וורוניקה בשולי כלי האבטיח, כך שיציצו מעבר לקצות הכלי. קרוב אליהם נועצים את ענפי האלסטרומריה.
  • בצדו השני של האבטיח ממקמים שני סוקולנטים, ומקבעים אותם בעזרת שיפוד עץ.

5. שזירת הפירות: ניתן לשלב בסידור ענבים ירוקים, דובדבנים, וכדורוני אבטיח, אך גם כאן ניתן לשנות ולגוון כל עוד תשמרו על שיווי משקל עיצובי.מדביקים נייר דבק או אנקור טייפ לתחתית קערות האבטיחונים ומקבעים בתוך הקערה.

שוזרים את הענבים והדובדבנים על גבי הספוג באמצעות חיבור חוט ברזל לענפיהם. והנה, סידור מושלם.

 

הכנת סידור פרחים ופירות באבטיח (צילום: הילה מיוחס וינברגר)
    הכנת סידור פרחים ופירות באבטיח(צילום: הילה מיוחס וינברגר)

     

     

    אבטיח ממולא באבטיח

    תמיד נחמד לייצר קערה מהאבטיח, שהרי בינינו, הוא בנוי מראש כשתי קערות מחוברות. בסרטון שלפניכם תוכלו לראות כיצד עושים זאת, שלב אחרי שלב.

     

     

     

    אבטיח מקפץ

    אם אהבתם את רעיון קערת האבטיח, תוכלו להוסיף לה טוויסט צפרדעי . הילדים ישתגעו עליה, וגם המבוגרים.

     

     

    פיצה אבטיח

    שני מאכלים אהובים בסלייס אחד, ומובטח שזה ירשים את כל האורחים שלכם במבט ראשון וגם אחרי נשנוש. תנו לדמיון שלכם להשתולל: פרסו פרוסת אבטיח עגולה, חתכו אותה למשולשים והניחו על כל משולש את הרכיבים החביבים עליכם. לפיצה מתוקה בחרו בקיווי, ענבים, תותים ואפילו זרזוף שוקולד. לקבלת "פיצה" אבטיח מתוקה-מלוחה, נסו רוקט ופירורי פטה מעל הכל. המהדרין מוסיפים גם זיתים שחורים. איך שלא תסובבו את זה, זוהי הפיצה הבריאה ביותר שאכלתם מימיכם.

     

     

    אבטיח על האש

    עוד שילוב שעובד מעולה עם אירוח קייצי – על האש ואבטיח. ובמקרה שלנו, אבטיח שנראה כמו גריל פחמים עם שיפודים. ההכנה פשוטה: הצטיידו באבטיח, פירות כמו קיווי, תותים, מלון, ענבים, פטל, שיפודים ומקלות סלרי. חתכו את האבטיח לשני חלקים – שני שליש ושליש, ורוקנו את תכולתם. צרו שלושה חורים בתחתית האבטיח הגדול כדי לתקוע בתוכם את מקלות הסלרי שישמשו רגליים לגריל בסוף. את האבטיח מלאו בפטל שחור שייראה כמו פחמים, והעבירו מעליהם במאוזן 4 שיפודים, כך שייראו כשבכה מעל הפטל. את יתרת השיפודים קצצו כך שלו יבלטו משמעותית מקצות האבטיח.

    שפדו את הפירות בכיף שלכם והניחו מעל האסכלה, והרי לכם על האש טבעוני למהדרין, גם מרשים וגם בריא, צבעוני ובעיקר קל להגשה.

     

     

    אבטיח מהחבית

    אם החבר'ה שלכם אוהבים לשתות, פנקו אותם במשקה אבטיח צונן ומרענן שהם יוכלו להגיש לעצמם ישר מתוך האבטיח עצמו. כל מה שתצטרכו הוא אבטיח והשאר כבר מדבר בעד עצמו: חתכו בסיס על תעמידו את האבטיח, ולאחר מכן פרוסה צרה מצדו השני, שם יהיה פתח קערת המיץ. רוקנו את האבטיח לחלוטין מתוכנו האדום, וטחנו אותו למיץ אבטיח מתוק וטעים (אם תרצו להוסיף לו אלכוהול, ובכן, האפשרויות רבות ומגוונות). חוררו חור בחלקו התחתון של האבטיח המרוקן כך שהחור יאפשר זליגת מיץ החוצה. בחור תקעו ברז חבית קטן, ודאגו שיהיה סגור כשאתם מוזגים לתוך מיכל האבטיח את המיץ המפנק שהכנתם. כמה פלחי לימון ונענע טרייה יהפכו את המשקה למגניב פי כמה כשתמזגו אותו ישר מהחבית ובינינו, יהיה לכם גם כלי אחד פחות לשטוף בסוף הערב.

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד