יש לי גלידה הכי קלה: קינוחים
קפואים שכל אחד יכול להכין

מקפיא, מיקסר וכמה דקות פנויות - זה כל מה שצריך כדי להכין את הגלידות הביתיות שקיבצה אסנת לסטר, משוקולד קלאסית עד לחלבה עם פירות העונה

אסנת לסטרפורסם: 11.08.16 22:20
גלידת שוקולד ביתית מהירת הכנה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
גלידת שוקולד ביתית מהירת הכנה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

"ילד צריך חינוך לעבודה ולהערכה של כסף" – את המשפט הזה שמעתי הרבה מההורים, ובכל חופש היו להם עבורי המון הצעות עבודה. אבל כשהם דיברו אתי על זה תמיד הסברתי להם שכבר יש לי המון תכוניות לחופש, ואף אחת מהן לא כוללת עבודה באיזה מקום.

 

השכנה שלנו, קלאווה ספוז'ניק, היתה עובדת בכירה בבית החרושת לגלידה "ריאו" שבנתניה. אני זוכרת שבכל יום שישי היא פינקה את משפחתנו בחבילה של גלידה בטעם שונה. אימא ניצלה את קשרי השכנות בין שתי המשפחות, ובאחד החופשים הודיעה לי בשמחה שהתקבלתי לעבודת קיץ ב"ריאו". "מה יותר כיף מלעבוד בבית חרושת לגלידה?" אמרו לי כל מי ששמעו כי התקבלתי לעבודה במקום הכי מתאים לקיץ.

 

קיבלתי הוראות הגעה מדויקות ונסעתי באופניים ליום העבודה הראשון שלי ב"ריאו". השכנה קיבלה אותי בחיוך והסבירה לי את העבודה, שהתבצעה בעמידה מול מכונת ייצור הקרטיבים. הקרטיבים המוכנים יורדים מהחלק העליון של המכונה לתוך ניירות העטיפה המצוירים, ומשם נסעו למקפיא שבסוף פס הייצור. התפקיד שלי היה לדאוג שכל הקרטיבים אכן נכנסים לתוך שקיות הנייר המיועדות להם, ולהשיב למקומם קרטיבים סוררים.

 

החלטתי לעשות את עבודתי על הצד הטוב ביותר, אבל מהר מאוד גיליתי שאני צריכה להיות ערנית מאד כדי לא לפספס אף קרטיב סרבן שנזקק לדחיפה קלה ימינה או שמאלה. השתדלתי לעמוד בקצב, ובכל זאת מדי פעם נפלו קרטיבים על הרצפה סביבי ונמסו סביב רגלי. אחרי כשעה הבנתי שרגלי מחליקות על שאריות הקרטיבים שעל הרצפה והשתדלתי לאזן את עצמי ולהפעיל את כל שרירי רגלי כדי להמשיך לעמוד במקום.

 

לאחר שמונה שעות עבודה (עם הפסקת אוכל של 30 דקות באמצע) נשמע ברחבי בית החרושת צלצול שסימן את סיום יום העבודה. ניסיתי לעלות על אופני כדי להגיע חזרה הביתה, אבל כל שרירי רגלי היו מכווצים ותפוסים. לא זכור לי איך הגעתי בסוף הביתה, אבל אני כן זוכרת שבמשך כמה ימים לא יצאתי מהבית כי פשוט לא יכולתי לצעוד.

 

גלידת שוקולד ביתית מהירת הכנה

מתכון של בת שבע ארגמן מאלמגור.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

 

אופן ההכנה
  1. ממיסים יחד את שני סוגי השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. נותנים לשוקולד להתקרר מעט, וכשהוא פושר מוסיפים לו את אבקת הפודינג ומערבבים היטב.
  3. מקציפים את השמנת המתוקה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד והפודינג.
  4. יוצקים את התערובת לצלוחיות אישיות או גביעי גלידה ומקפיאים כמה שעות, עד להתייצבות.

 

גלידת אבטיח ביתית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    גלידת אבטיח ביתית(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    גלידת אבטיח ביתית

    מתכון של השף-קונדיטור והיועץ הקולינרי אורן בקר.

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 240 גרם (1 כוס) אבטיח
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 2 כפות חלב מרוכז או קרם קוקוס
    • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

     

    אופן ההכנה
    1. טוחנים את האבטיח עם הסוכר. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים
    2. מחממים את התערובת במיקרוגל במשך 30 שניות, כדי להיות בטוחים שהסוכר נמס. מערבבים שוב.
    3. מוסיפים את החלב המרוכז (או קרם הקוקוס) ומערבבים.
    4. מקציפים את השמנת המתוקה, ומקפלים את הקצפת לתוך תערובת האבטיח.
    5. מקפיאים עד שהגלידה מתייצבת.

     

    גיוון
    • אפשר להכין את הגלידה גם עם מנגו, בננות, מלון או שילוב ביניהם.

     

    גלידת שמנת ביתית עם "מקופלת" ואגוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      גלידת שמנת ביתית עם "מקופלת" ואגוזים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

       

      גלידת שמנת ביתית עם "מקופלת" ואגוזים

      מתכון של סוני וירניק מראשון לציון.

       

      מרכיבים

      כ-10 מנות

       

      • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 1 קופסה (כ-400 גרם) חלב מרוכז
      • 3-2 חטיפי שוקולד "מקופלת", מרוסקים
      • אפשרות: אגוזי פקאן מרוסקים

       

      אופן ההכנה

      מקציפים את השמנת המתוקה. מקפלים את הקצפת לתוך החלב הממותק.

      מקפלים פנימה גם את השוקולד (והאגוזים, אם רוצים).

      מעבירים את תערובת הגלידה לקערה ומקפיאים שעה.

      מערבבים את התערובת במזלג ומקפיאים שעה נוספת.

      מערבבים שוב ומקפיאים עוד שעתיים לפחות.

       

      גלידת מנגו ביתית (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        גלידת מנגו ביתית(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

        גלידת מנגו ביתית

        מתכון של בת שבע ארגמן.

         

        מרכיבים

        10-8 מנות

         

        • 3-2 מנגו, קלופים ומגולענים
        • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
        • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

         

        אופן ההכנה
        1. טוחנים את המנגו במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את אבקת הפודינג ומעבדים כ-20 שניות, עד להטמעה.
        2. מקציפים את השמנת המתוקה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת המנגו.
        3. מעבירים את התערובת לגביעים או כוסות אישיות ומכניסים למקפיא להתייצבות.

         

        גלידת פירות קיץ וחלבה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
          גלידת פירות קיץ וחלבה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

           

          גלידת פירות קיץ וחלבה

          מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.

           

          מרכיבים

          10-8 מנות

           

          • 3 כוסות (כ-750 גרם) פירות טחונים (למשל, מנגו, בננה ותמרים)
          • 1/2 כוס (120 מ"ל) טחינה גולמית
          • 50 גרם (כ-1/2 כוס) חלבה מפוררת
          • להגשה: 2 כפות סילאן, 2 כפות שוקולד מגורר או אגוזים טחונים

           

          אופן ההכנה
          1. מערבבים את הפירות הטחונים עם הטחינה והחלבה.
          2. מעבירים לכלים אישיים ומקפיאים.
          3. מוציאים את הגלידה מהמקפיא כ-15 דקות לפני ההגשה. יוצקים עליה סילאן ומפזרים שוקולד מגורר או אגוזים טחונים.

           

          • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

          וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

          בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

          כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

          עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

          (צילום: אסף אמברם)