ארטיק פפאיה וגוג'י ברי
המרכיבים ל-6 ארטיקים:1 כוס קוביות פפאיה כתומה בשלה (130 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
2 כפות גוג'י ברי (10 גרם)
אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה.
2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיקים, אך לא עד הסוף. השאירו מרווח קטן, כיוון שבהקפאה התערובת מתפשטת.
3. מקפיאים למשך 6 שעות, מחלצים בזהירות ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
30 קלוריות, 6 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 0 גרם שומן.
טיפ: אין לכם מתקן להקפאת ארטיקים? הקפיאו את הארטיקים כוסות פלסטיק למשך כשעתיים, הוסיפו מקלות ארטיק (או כפיות), והחזירו למקפיא ל-4 שעות נוספות.
פרוזן יוגורט
המרכיבים ל-4 מנות:
4 כוסות תותים קפואים (או אפרסק/ נקטרינה/ מנגו ואננס) (600 גרם)
1/2 כוס יוגורט 3% או (יוגורט יווני 7% שומן)
1 כפית מיץ לימון
3 כפות דבש או סירופ אגבה
אופן ההכנה:
1. מעבירים את התותים, היוגורט ומיץ הלימון לבלנדר, וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את הדבש לפי הצורך וטוחנים שוב.
2. אוכלים מיד או מעבירים להקפאה בכלי אטום.
ערכים תזונתיים למנה:
111 קלוריות, 20 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 2 גרם שומן.
שף אורח: אביה שנער, דיאטנית קלינית, יועצת תזנה לתמרה יוגורט
ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית