עידן הקרח: מכינים פרוזן יוגורט ביתי וארטיק פפאיה עם גוג'י ברי

השמש קופחת, הטמפרטורות עולות וכל מה שרוצים זה להתפנק במשהו קר. לרגל שיא החום - הכנו לכם נשנושי קיץ קפואים ובריאים

מערכת מנטה

|

10.08.16 11:18

לשימוש מנטה בלבד קרטיבים פרוזן
לשימוש מנטה בלבד קרטיבים פרוזן (קרטיבים עשו זאת בעצמכם)
לשימוש מנטה בלבד קרטיבים פרוזן
לשימוש מנטה בלבד קרטיבים פרוזן (פרוזן יוגורט עם פירות קפואים)

ארטיק פפאיה וגוג'י ברי

המרכיבים ל-6 ארטיקים:

1 כוס קוביות פפאיה כתומה בשלה (130 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים סחוט

2 כפות גוג'י ברי (10 גרם)

 

אופן ההכנה:

1. טוחנים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה.

2. מעבירים את התערובת לתבניות ארטיקים, אך לא עד הסוף. השאירו מרווח קטן, כיוון שבהקפאה התערובת מתפשטת.

3. מקפיאים למשך 6 שעות, מחלצים בזהירות ומגישים.

 

צילום: יוסי סליס, סגנון נטשה חיימוביץ'
ארטיק פפאיה וגוג'י ברי (צילום: יוסי סליס, סגנון נטשה חיימוביץ')

  

ערכים תזונתיים למנה:

 30 קלוריות, 6 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 0 גרם שומן.

 

טיפ: אין לכם מתקן להקפאת ארטיקים? הקפיאו את הארטיקים כוסות פלסטיק למשך כשעתיים, הוסיפו מקלות ארטיק (או כפיות), והחזירו למקפיא ל-4 שעות נוספות.

 

פרוזן יוגורט

 

 

צילום: יוסי סליס, סגנון נטשה חיימוביץ'
פרוזן יוגורט (צילום: יוסי סליס, סגנון נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים ל-4 מנות:

4 כוסות תותים קפואים (או אפרסק/ נקטרינה/ מנגו ואננס) (600 גרם)

1/2 כוס יוגורט 3% או (יוגורט יווני 7% שומן)

1 כפית מיץ לימון

3 כפות דבש או סירופ אגבה

 

אופן ההכנה:

1. מעבירים את התותים, היוגורט ומיץ הלימון לבלנדר, וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את הדבש לפי הצורך וטוחנים שוב.

2. אוכלים מיד או מעבירים להקפאה בכלי אטום.

 

ערכים תזונתיים למנה:

 111 קלוריות, 20 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 2 גרם שומן.

 

שף אורח: אביה שנער, דיאטנית קלינית, יועצת תזנה לתמרה יוגורט

ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

 

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד