פילה סלמון בתנור בסילאן וצ'ילי אדום (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
פילה סלמון בתנור בסילאן וצ'ילי אדום / עמית דונסקוי, "לאשה"
מנה עיקרית חגיגית ויפהפייה, שקל להכין מראש ורק לחמם לפני ההגשה.
מרכיבים
8 מנות
- נתח פילה סלמון במשקל 1.2 עד 1.4 ק"ג
למשרה
- 1/2 כוס סילאן ללא תוספת סוכר
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי אדום
- 1/4 כפית שמן שומשום
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לעיטור
- מלח גס
- בצל ירוק
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המשרה. מניחים את הדג בתבנית ויוצקים עליו את המשרה כך שכולו יכוסה היטב.
- צולים כ-12 דקות, מוציאים, יוצקים על הדג עוד מהמשרה שבתבנית וצולים 5 דקות נוספות.
- מוציאים, מפזרים מלח גס ובצל ירוק, ומגישים חם.
איך שומרים?
- עד 3 ימים במקרר. מחממים ב-180 מעלות בתנור לפני ההגשה.
דניס בתנור עם קרם לימון ועראק / אינס שילת ינאי, "תיק אוכל"
מרכיבים
3 מנות
- 3 דגי דניס בינוניים
- 1 לימון פרוס
- 2 פקעות שומר חתוכות לרבעים
- 2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לאורכם
- 4-3 עגבניות חצויות
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- מעט מלח גס
לקרם הלימון
- 2 לימונים חתוכים לרבעים
- 4 כפות שמן זית
- עלים מ-2 גבעולי תימין
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 5 כפות עראק או יין לבן יבש
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את מרכיבי קרם הלימון בסיר קטן. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. מסירים מהכיריים וטוחנים לקרם חלק באמצעות בלנדר מוט.
- מניחים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ויוצרים לרוחבו של כל דג 4-3 חריצים מקבילים. מורחים את הדגים היטב במחצית מקרם הלימון (שומרים את המחצית השנייה להגשה) ונועצים בחריצים את פרוסות הלימון.
- אופים את הדגים 20 דקות, ללא כיסוי. בינתיים מערבבים בקערה את הירקות עם השום, שמן הזית והמלח.
- מוסיפים את הירקות לתבנית, מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
- מגישים עם קרם הלימון ששמרנו בצד.
- עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
קישואים ממולאים בדגים ואורז / מיכל לוי-אלחלל, "לאשה"
אנחנו רגילים לממולאים של אורז ובשר, אבל המנה הזאת תשכנע אתכם שמומלץ לנסות גם עם דגים.
מרכיבים
6 מנות
- 10-8 קישואים עגולים
- 200 גרם פילה סלמון, נקי מעור ואדרה
- 200 גרם פילה פורל, נקי מעור ואדרה
- 40 גרם חמאה
- 2 כפות שמן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1 כף גדושה קמח
- 1/2 כוס 125) מ"ל) שמנת לבישול
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 2 1/2 כוסות אורז בסמטי מבושל 1) כוס אורז לפני בישול)
- 1/2 כוס מים חמים
אופן ההכנה
- ממלאים סיר במים, מוסיפים 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקישואים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים קצת. מסננים ומצננים מעט.
- מסירים את כיפות הקישואים ומניחים בצד. מוציאים את תוכן הקישואים בעזרת כפית (אין
- בו צורך). משמנים תבנית ומניחים בתוכה את הקישואים.
- המלית: חותכים את נתחי שני הדגים לקוביות קטנטנות בגודל כ-1 ס"מ. שמים במחבת גדולה מחצית מכמות החמאה ואת השמן ומחממים על להבה גבוהה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הדגים ומטגנים כ-2 דקות, עד שהם מזהיבים. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה ומתבלים במלח ובפלפל.
- מנקים את המחבת מעודפי שמן ומחזירים אותה לכיריים. מוסיפים את היין ואת המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מבשלים כדקה על להבה גבוהה, מסירים מהכיריים ושומרים בצד.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- ממיסים בסיר בינוני את החמאה שנותרה (20 גרם), מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את היין מהמחבת ואת השמנת וטורפים למניעת היווצרות גושים. מבשלים כ-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. מוציאים 1/2 כוס מהרוטב ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את אגוז המוסקט ואת הדגים ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את האורז ומערבבים קלות (עד שלב זה, אפשר להכין עד יום מראש ולאחסן במקרר).
- ממלאים כל קישוא בכף מהמלית וסוגרים בכיפה. מערבבים את 1/2 כוס הרוטב ששמרנו בצד עם 1/2 כוס מים חמים, מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים לתבנית, על הקישואים ומסביבם.
- אופים כ-20 דקות, עד שהמלית מזהיבה מעט. מוציאים ומגישים.
איך שומרים?
- עד 3 ימים, במקרר.