שבתות ודגים: מתכונים לדג
בתנור שיוסיפו טעם לסופ"ש

ימי הקיץ החמים הם הזמן המושלם לרענן את התפריט במנות דגים קלילות. אז קבלו כמה רעיונות - מפילה סלמון עד לקישוא ממולא בפורל ואורז

מערכת Xnet

|

10.08.16 | 23:15

פילה סלמון בתנור בסילאן וצ'ילי אדום (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
פילה סלמון בתנור בסילאן וצ'ילי אדום (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

פילה סלמון בתנור בסילאן וצ'ילי אדום / עמית דונסקוי, "לאשה"

מנה עיקרית חגיגית ויפהפייה, שקל להכין מראש ורק לחמם לפני ההגשה.

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • נתח פילה סלמון במשקל 1.2 עד ‭1.4 ק"ג

 

למשרה

  • ‭1/2‬ כוס סילאן ללא תוספת סוכר
  • ‭1/2‬ כוס רוטב צ'ילי אדום
  • ‭1/4‬ כפית שמן שומשום
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל שחור גרוס

 

לעיטור

  • מלח גס
  • בצל ירוק

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המשרה. מניחים את הדג בתבנית ויוצקים עליו את המשרה כך שכולו יכוסה היטב.
  3. צולים כ-12 דקות, מוציאים, יוצקים על הדג עוד מהמשרה שבתבנית וצולים 5 דקות נוספות.
  4. מוציאים, מפזרים מלח גס ובצל ירוק, ומגישים חם.

 

איך שומרים?

  • עד 3 ימים במקרר. מחממים ב-180 מעלות בתנור לפני ההגשה.

 

דניס בתנור עם קרם לימון ועראק‎ (צילום: אפיק גבאי)
    דניס בתנור עם קרם לימון ועראק‎(צילום: אפיק גבאי)
     

     

    דניס בתנור עם קרם לימון ועראק‎ / אינס שילת ינאי, "תיק אוכל"

     

    מרכיבים

    3 מנות

     

    • 3 דגי דניס בינוניים
    • 1 לימון פרוס
    • 2 פקעות שומר חתוכות לרבעים
    • 2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לאורכם
    • 4-3 עגבניות חצויות
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 3 שיני שום כתושות
    • מעט מלח גס

     

    לקרם הלימון
    • 2 לימונים חתוכים לרבעים
    • 4 כפות שמן זית
    • עלים מ-2 גבעולי תימין
    • מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 5 כפות עראק או יין לבן יבש
    • 1/4 כוס מים

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. שמים את מרכיבי קרם הלימון בסיר קטן. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. מסירים מהכיריים וטוחנים לקרם חלק באמצעות בלנדר מוט.
    3. מניחים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ויוצרים לרוחבו של כל דג 4-3 חריצים מקבילים. מורחים את הדגים היטב במחצית מקרם הלימון (שומרים את המחצית השנייה להגשה) ונועצים בחריצים את פרוסות הלימון.
    4. אופים את הדגים 20 דקות, ללא כיסוי. בינתיים מערבבים בקערה את הירקות עם השום, שמן הזית והמלח.
    5. מוסיפים את הירקות לתבנית, מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
    6. מגישים עם קרם הלימון ששמרנו בצד.

     

    • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

     

    קישואים ממולאים בדגים ואורז (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
      קישואים ממולאים בדגים ואורז(צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
       

       

      קישואים ממולאים בדגים ואורז / מיכל לוי-אלחלל, "לאשה"

      אנחנו רגילים לממולאים של אורז ובשר, אבל המנה הזאת תשכנע אתכם שמומלץ לנסות גם עם דגים.

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • ‭10-8‬ קישואים עגולים

      • 200 גרם פילה סלמון, נקי מעור ואדרה
      • 200 גרם פילה פורל, נקי מעור ואדרה
      • 40 גרם חמאה
      • 2 כפות שמן
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • ‭1/2‬ כוס יין לבן
      • ‭1/2‬ כוס מים רותחים
      • 1 כף גדושה קמח
      • ‭1/2‬ כוס ‭125)‬ מ"ל) שמנת לבישול
      • ‭1/4‬ כפית אגוז מוסקט מגורר
      • ‭2 1/2‬ כוסות אורז בסמטי מבושל ‭1)‬ כוס אורז לפני בישול)
      • 1/2 כוס מים חמים

       

      אופן ההכנה

      1. ממלאים סיר במים, מוסיפים 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקישואים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים קצת. מסננים ומצננים מעט.
      2. מסירים את כיפות הקישואים ומניחים בצד. מוציאים את תוכן הקישואים בעזרת כפית (אין
      3. בו צורך). משמנים תבנית ומניחים בתוכה את הקישואים.
      4. המלית: חותכים את נתחי שני הדגים לקוביות קטנטנות בגודל כ-1 ס"מ. שמים במחבת גדולה מחצית מכמות החמאה ואת השמן ומחממים על להבה גבוהה עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הדגים ומטגנים כ-2 דקות, עד שהם מזהיבים. מעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה ומתבלים במלח ובפלפל.
      5. מנקים את המחבת מעודפי שמן ומחזירים אותה לכיריים. מוסיפים את היין ואת המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מבשלים כדקה על להבה גבוהה, מסירים מהכיריים ושומרים בצד.
      6. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
      7. ממיסים בסיר בינוני את החמאה שנותרה (20 גרם), מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את היין מהמחבת ואת השמנת וטורפים למניעת היווצרות גושים. מבשלים כ-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך מעט. מוציאים ‭1/2‬ כוס מהרוטב ושומרים בצד.
      8. מוסיפים לסיר את אגוז המוסקט ואת הדגים ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את האורז ומערבבים קלות (עד שלב זה, אפשר להכין עד יום מראש ולאחסן במקרר).
      9. ממלאים כל קישוא בכף מהמלית וסוגרים בכיפה. מערבבים את ‭1/2‬ כוס הרוטב ששמרנו בצד עם ‭1/2‬ כוס מים חמים, מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים לתבנית, על הקישואים ומסביבם.
      10. אופים כ-20 דקות, עד שהמלית מזהיבה מעט. מוציאים ומגישים.

       

      איך שומרים?

      • עד 3 ימים, במקרר.

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד