מבשלים שלום: שפים יהודים
ומוסלמים פתחו יחד מסעדה בשרונה

דווקא במקום שבו ניסו לפגוע בדו-קיום פועלת השבוע מסעדת פופ אפ, שבה מכינים שפים מכל הדתות מאכלים מזרח תיכוניים מסורתיים

מערכת Xnet

|

10.08.16 | 01:00

"לבשל יחד, לאכול יחד, לחיות יחד". מטבחנא (צילום: אברהים אבו סיר)
"לבשל יחד, לאכול יחד, לחיות יחד". מטבחנא (צילום: אברהים אבו סיר)
מזירה של טרור ושנאה – למקום של תקווה ושיתוף פעולה: חודשיים לאחר הפיגוע בשרונה, שפים יהודים וערבים פתחו השבוע יחדיו מסעדת פופ אפ במתחם. מסעדת "מִטְבַּחְנָא" תפעל עד יום ראשון (כולל), ותציע מגוון מנות מהמטבח הערבי – ממסחאן (עוף בסומאק שמוגש על פיתה מהטאבון) ועד מסבחאת אל דארוויש (קבב עטוף בעלי גפן וצלוי עם ירקות).

 

המנות ישתנו בכל יום - ובכל יום גם יתארחו במסעדה שפים מובילים, כמו ישראל אהרוני, מיקי שמו, אייל לביא, אביבית פריאל, זוזו חנא, איילת לטוביץ', רובי פורטנוי ואילן גרוסי.

 

"מטבחנא" היא יוזמה של עמותת "שפים למען השלום", שבה חברים שפים יהודים, נוצרים, ארמנים ומוסלמים. העמותה עורכת פעילויות שונות שמטרתן קירוב אוכלוסיות שונות באמצעות אוכל, כמו סיורים קולינריים משותפים וסדנאות בישול לנוער ומבוגרים.

 

"המסר שלנו הוא לבשל יחד, לאכול יחד ולחיות את מה שמשותף בינינו, כדי ליצור מציאות חדשה וסובלנית", אומר קבורק אלמיאן, יו"ר העמותה ומייסדה. מוסיף שף ירון וינקלר, שנמנה עם מקימי המסעדה: "אנחנו עובדים בהתרגשות גדולה בשרונה, במטבח המשותף שלנו. אנחנו מצליחים להפתיע את עצמנו באוכל חדש וטוב בכל יום, כי כשיש שלום במטבח – היצירתיות חוגגת".

 

לפניכם מתכון לאחת המנות שיוגשו ב"מטבחנא": כופתא – קציצות עטופות בעלי גפן ואפויות עם שכבות של עגבניות, בצל ולימונים כבושים.

 

כופתא - קציצות עטופות בעלי גפן (צילום: אברהים אבו סיר)
    כופתא - קציצות עטופות בעלי גפן(צילום: אברהים אבו סיר)

     

    מרכיבים לכופתא

    6 מנות

     

    לקציצות
    • 500 גרם בשר בקר טחון עם כ-20% שומן (שאלו את הקצב לגבי נתח מומלץ)
    • 1 בצל קצוץ
    • 2 כפות נענע קצוצה
    • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
    • 1 כפית כמון
    • מעט פלפל חריף קצוץ
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    לאפייה
    • 6 עלי גפן משומרים
    • 3 עגבניות פרוסות
    • 2 בצלים פרוסים
    • כ-6 פרוסות של לימון כבוש
    • קורט בהרט

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
    2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות.
    3. משרים את עלי הגפן כ-10 דקות במים, כדי להיפטר ממליחות.
    4. יוצרים מתערובת הבשר 6 קציצות. מניחים כל קציצה במרכז עלה גפן, סוגרים עליה את העלה מימין ומשמאל, ולאחר מכן מלמעלה ומלמטה.
    5. מסדרים בתבנית מחצית מכמות פרוסות העגבניות והבצל, ומניחים מעל את הקציצות העטופות בעלי גפן. מכסים ביתרת פרוסות העגבניות והבצל ובלימון הכבוש. מתבלים במעט בהרט ובמלח ופלפל, ומוסיפים מים עד לשליש מגובה התבנית.
    6. מכסים את התבנית ואופים שעתיים.
    7. מגישים על פיתה.

     

    • מטבחנא, שוק שרונה בתל אביב, כל יום בין 12:00 ל-20:00 עד ל-14.8

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד