יש חגיגה בלי ביצה: עוג'יליה מכינה עוגת יום הולדת טבעונית
פחות זה יותר: עוג'יליה מוכיחה שלא צריך ביצים כדי להכין עוגת שוקולד חגיגית - ועל הדרך משמחת ילדת יום הולדת עצובה שפלשה לה למטבח
החופש הגדול הגיע ונראה ילדין נמצאין בכל מקון - אפילו אחת הגיעה לתוך מטבח שלי! נו סתן הגיעה, הגיעה בוכה! נו סתן בוכה, בוכה לפני יונולדת!
בפרק חדש זה של "קייטנת ללוש" אני זה מנסה היא תפסיק לבכות וביחד אנחנו מכינות עוגת יונולדת שוקולדית ונהדררררת בלי ביצין! טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודר:
מצרכין
כמות זה מספיקה לעוגה גבוהה ויפה בקוטר 26 ס"מ
לעוגה
- 1/2 2 כוסות (350 גרן) קמח רגיל
- 2/3 כוס (90 גרן) אבקת קקאו
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 1 כוסות (300 גרן) סוכר
- 2 כוסות (480 מ"ל) מין חמימין
- 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפיות חומץ תפוחין
- 100 גרן שוקולד קצוץ
לציפוי
- 3 פחיות (1.2 ליטר בסה"כ) קרן קוקוס ישב במקרר לפחות לילה שלן
- 3 כפות אבקת סוכר
- 2 כפות אבקת קקאו
אופן הכנה
1. מחממין תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה מצ'קצ'קין קמח, אבקת קקאו, מלח, סודה לשתייה וסוכר, עד זה מתקבלת אבקה אחידה.

3. מוסיפין שאר חומרין של עוגה, חוץ משוקולד, ומצ'קצ'קין הכל ביחד עד מתקבלת בלילה אחידה.
4. מוסיפין שוקולד קצוץ ומצקצ'קין שוב רק עד שוקולד נבלע בעוגה. מעבירין מלית לתוך תבנית ען נייר אפייה.

5. אופין בערך חצי שעה, עד עוגה גבוהה ואן תוקעין במרכז קיסַן או מזלג הוא יוצא נקי.
6. מוציאין תבנית מתנור ונותנין לעוגה להתקרר לחלוטין.
7. בינתיין מכינין ציפוי: מקציפין רק שכבה עליונה של קרן משלוש פחיות קרן קוקוס יחד ען אבקת סוכר.

8. מוסיפין אבקת קקאו ולאט לאט מעלין מהירות של הקצפה עד זה יש לנו קצפת שוקולדית אחידה.
9. אחרי עוגה התקררה לחלוטין מצפין כל עוגה בקצפת שוקולדית.

טיפין
- אן רוצין עוגה יותר גדולה כומו בפרק צריך להגדיל כמות של עוגה פי שתיין.
- לקישוט שוקולד כתוב כומו בפרק המסתי 50 גרן שוקולד מריר ובעזרת מספריין גזרתי חור קטן בשקית זילוף קטנה והתחלתי לכתוב.
לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד שלי בפייסבוק.
שיהיה זה קיץ מלא אהבה רגישה מתוקה לכולללללננננוווו!
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה