פסטה עם עגבניות שרי, זיתים ופסטו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
רוטב פסטו קלאסי עם שדרוג של עגבניות טריות, אגוזים ועוד טוויסט של זיתים שחורים. ממכר.
מרכיבים
4-3 מנות
- 300 גרם (קצת יותר מחצי חבילה) פסטה
- 1 כף שמן זית
לפסטו
- 1 כוס עלי בזיליקום
- 1 שן שום, קלופה
- 1 כף צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
- 1/4 כוס שמן זית
- 30 גרם גבינת פרמזן
לעגבניות
- 1 כוס עגבניות שרי אדומות
- 1/2 כוס עגבניות שרי צהובות
- 1/2 כוס עגבניות שרי ירקרקות "ליקופן"
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- 1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 כפית חרדל גרגירים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים את השמן (למניעת הידבקות), מערבבים ומניחים בצד.
- הפסטו: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו, למעט הגבינה, ומעבדים לממרח. מוסיפים את הגבינה ומעבדים עוד קצת למרקם אחיד. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר (עד שבוע).
- העגבניות: שמים בקערה גדולה את העגבניות, הבזיליקום, האגוזים, הפטרוזיליה והזיתים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים לקערת הפסטה את תערובת העגבניות ומערבבים בעדינות.
- מחלקים לצלחות הגשה, מוסיפים כף פסטו לכל מנה ומגישים. המנה תישמר עד יום במקרר.