פסטה עם עגבניות
שרי, זיתים ופסטו

תכננתם להכין פסטה קיצית עם פסטו? כדאי לכם לעשות כמו עמית דונסקוי ולשדרג את המנה עם המון הפתעות קטנות וממכרות

פסטה עם עגבניות שרי, זיתים ופסטו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
פסטה עם עגבניות שרי, זיתים ופסטו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
רוטב פסטו קלאסי עם שדרוג של עגבניות טריות, אגוזים ועוד טוויסט של זיתים שחורים. ממכר.

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 300 גרם (קצת יותר מחצי חבילה) פסטה
  • 1 כף שמן זית

 

לפסטו
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 1 שן שום, קלופה
  • 1 כף צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • 30 גרם גבינת פרמזן

 

לעגבניות

  • 1 כוס עגבניות שרי אדומות
  • ‭1/2‬ כוס עגבניות שרי צהובות
  • ‭1/2‬ כוס עגבניות שרי ירקרקות "ליקופן"
  • ‭1/2‬ כוס עלי בזיליקום
  • ‭1/2‬ כוס אגוזי מלך, קלויים
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • ‭1/2‬ כוס זיתי קלמטה, מגולענים
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד שהיא מתרככת. מסננים, יוצקים את השמן (למניעת הידבקות), מערבבים ומניחים בצד.
  2. הפסטו: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו, למעט הגבינה, ומעבדים לממרח. מוסיפים את הגבינה ומעבדים עוד קצת למרקם אחיד. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר (עד שבוע).
  3. העגבניות: שמים בקערה גדולה את העגבניות, הבזיליקום, האגוזים, הפטרוזיליה והזיתים. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות.
  4. מוסיפים לקערת הפסטה את תערובת העגבניות ומערבבים בעדינות.
  5. מחלקים לצלחות הגשה, מוסיפים כף פסטו לכל מנה ומגישים. המנה תישמר עד יום במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג