חומוסלק כבר ניסיתם? סלטים
מיוחדים עם גרגירי חומוס

גם אוהבי חומוס מושבעים (כלומר, כולם) זקוקים לפעמים לגיוון - אז קבלו שני סלטים מקוריים עם הגרגירים האהובים: עם סלק וטחינה ורודה או עם טחינה ובזיליקום

דפנה אוסטר מיכאל

|

07.08.16 | 23:58

סלט גרגירי חומוס עם סלק וטחינה ורודה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סלט גרגירי חומוס עם סלק וטחינה ורודה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

סלט גרגירי חומוס עם סלק וטחינה ורודה

הכל התחיל מזה שהכנתי חומוס ביתי ונותרו לי גרגירים חסרי תעסוקה. פתחתי את המקרר כדי למצוא להם שידוך, ואיך שראיתי את הסלק שנח במגירת הירקות – ידעתי שאני הולכת להכין סלט שיהיה גם טעים, גם בריא – וגם יפהפה.

 

המרכיב המרכזי במתכון (וגם בזה שבהמשך) הוא גרגירי חומוס מבושלים. כדי לבשל חומוס משרים את הגרגירים במשך 24 שעות במים (בקיץ רצוי לעשות זאת במקרר), כשמדי פעם מחליפים את המים. מסננים ומבשלים כשעתיים במים רותחים עם 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה, עד שהגרגירים מתרככים.

 

אפשר להקפיא את הגרגירים אחרי ההשריה או הבישול.

  

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 2 סלקים בינוניים
  • כ-1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2-1 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון (או יותר, לפי הטעם)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מעט קליפת לימון מגוררת
  • בצל ירוק פרוס לקישוט

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שוטפים היטב את הסלקים. עוטפים אותם בנייר אלומיניום ואופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהם מתרככים (הם מוכנים כשאפשר לנעוץ בקלות סכין עד למרכזם).
  3. מצננים את הסלקים, קולפים אותם וחותכים לקוביות.
  4. נוטלים כף גדושה מקוביות הסלק, שמים בכוס ומועכים מעט עם מזלג. מוסיפים כ-1/4 כוס מים ומערבבים עד שהמים נצבעים בסגול. מסננים את המים הסגולים לתוך קערה ומוסיפים את הטחינה, השום, מחצית מכמות מיץ הלימון ומלח. מערבבים לרוטב אחיד.
  5. מוסיפים לקוביות הסלק את הפטרוזיליה, יתרת מיץ הלימון, קליפת הלימון, מלח ופלפל, ומערבבים.
  6. שמים בכל צלחת 3-2 כפות טחינה ורודה. מפזרים מעל גרגירי חומוס ולאחר מכן קוביות סלק. מקשטים בבצל ירוק קצוץ ומגישים מיד.

 

סלט גרגירי חומוס עם טחינה ובזיליקום (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    סלט גרגירי חומוס עם טחינה ובזיליקום(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    סלט גרגירי חומוס עם טחינה ובזיליקום

    סלט שממש קל להכין, והוא תמיד קוצר מחמאות ומתחסל לפני שהארוחה מתחילה.

     

    מרכיבים

    4-2 מנות

     

    • 1/2 1 עד 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
    • 1/2 כוס טחינה גולמית
    • מיץ מ-1/2 לימון
    • מים
    • 1 שן שום כתושה
    • חופן בזיליקום טרי, קצוץ
    • 1/2 פלפל ירוק חריף (זהירות, בקיץ הפלפלים חריפים במיוחד!)
    • מלח
    • שמן זית

     

    אופן ההכנה

    1. יוצקים את הטחינה הגולמית לקערה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה, תוך ערבוב, עד שמקבלים טחינה בדרגת הסמיכות הרצויה. מוסיפים את השום, הבזיליקום, הפלפל החריף ומלח, ומערבבים.
    2. מחממים את גרגירי החומוס במשך כ-5 דקות במים רותחים, ומסננים.
    3. שמים את גרגירי החומוס בצלחת הגשה ויוצקים עליהם את הטחינה. מטפטפים כמה טיפות שמן זית ומגישים.

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג