לזניית חצילים ללא בצק

דיאטטית יותר, בריאה יותר ובלי גלוטן בכלל. הדיאטנית נטע-חן ליבנה מגישה מתכון מפתיע ללזניה נטולת בצק, שנראית ממש כמו המקור

לזניית חצילים ללא גלוטן  (צילום: נטע-חן ליבנה)
לזניית חצילים ללא גלוטן (צילום: נטע-חן ליבנה)

 

המרכיבים

תבנית 29X23

 

  • 2 חצילים גדולים
  • 800 גרם עגבניות מרוסקות
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 250 גרם קוטג' 5%
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • חופן עלי בזיליקום, קצוצים דק
  • מלח ופלפל
  • ספריי שמן
  • אפשרי: 100 גרם גבינה צהובה 9% מגוררת

 

:

ההכנה:

  1. קולפים את החצילים כמו זברה (פס כן, פס לא). פורסים לרוחב לפרוסות בעובי 2 ס"מ, זורים מעט מלח גס ומניחים במסננת חצי שעה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מייבשים את פרוסות חצילים בנייר מגבת משאריות הנוזל ומהמלח. מסדרים בשכבה אחת על תבנית האפייה ואופים כרבע שעה עד שהן מתרככות ומזהיבות. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לצינון.
  4. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים בקערה גדולה את העגבניות המרוסקות, השום והבזיליקום ומערבבים. בקערה נפרדת שמים את הגבינה, הביצה המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  5. הרכבת הלזנייה: משמנים או מרססים את התבנית בספריי שמן. מסדרים בשכבה אחת את פרוסות החצילים, מעליה יוצקים חצי מכמות רוטב העגבניות, מורחים מעל חצי מתערובת הגבינה, יוצקים את יתרת רוטב העגבניות, ומורחים את יתרת תערובת הגבינות. אפשר לזרות מעל גבינה צהובה (לא חובה). אופים כ-35 -50 דקות, עד שהלזניה זהובה ויציבה.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג