אז מה נעשה עם תפוחי האדמה?
3 מתכונים מקוריים עם תפודים

גם אתם מחפשים מתכונים מעניינים לתפוחי אדמה בתנור? לאסנת לסטר יש בשבילכם רעיונות עם שלל תיבולים מעניינים - מזעתר וסומק עד לזיתים וחרדל

אסנת לסטרפורסם: 07.08.16 10:17
תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק (צילום: אסנת לסטר)
תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק (צילום: אסנת לסטר)

תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומק

מתכון של ציפי בר ששת מצפת.

 

מרכיבים
  • 5-4 תפוחי אדמה (כ-1 ק"ג), שטופים
  • כ-1/2 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות זעתר
  • 2 כפות סומק

 

אופן ההכנה
  1. דוקרים את תפוחי האדמה במזלג בכמה מקומות. מניחים בקערה ומחממים כ-10 דקות במיקרוגל שמכוון לעוצמה גבוהה, עד שאפשר לנעוץ בתפוחי האדמה מזלג בקלות (כדאי להפוך את תפוחי האדמה פעמיים-שלוש בזמן החימום).
  2. מקררים את תפוחי האדמה לטמפרטורת החדר. קולפים אותם וחותכים אותם לאורכם לרבעים או שמיניות.
  3. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים היטב בשמן זית.
  4. משמנים את תפוחי האדמה בשמן זית ומניחים אותם בתבנית. מערבבים את המלח, הזעתר והסומק, וזורים על תפוחי האדמה.
  5. אופים 30-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

 

תפוחי אדמה עם זיתים, חרדל ובזיליקום (צילום: אסנת לסטר)
    תפוחי אדמה עם זיתים, חרדל ובזיליקום(צילום: אסנת לסטר)

     

    תפוחי אדמה עם זיתים, חרדל ובזיליקום

    מתכון של לבנה חמוי.

     

    מרכיבים
    • 4 תפוחי אדמה אדומים (כ-800 גרם)
    • 1 כף מלח
    • 1/2 כוס שמן זית
    • 1/2 1 כוסות זיתים ירוקים מגולענים (כ-250 גרם)
    • 1 שן שום קצוצה
    • 1/2 עד 1 כוס עלי בזיליקום קצוצים
    • 1 כפית מלאה חרדל עם גרגירים
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. חתוכים את תפוחי האדמה לאורכם לרבעים או שמיניות. מבשלים במים רותחים עם כף מלח עד שתפוחי האדמה חצי מוכנים (כשנועצים בהם מזלג הם עדיין צריכים להיות קשים במרכזם). מסננים ומקררים לטמפרטורת החדר.
    3. שמים במעבד מזון את שמן הזית, הזיתים, השום והבזיליקום. טוחנים קצרות, עד שמתקבלת תערובת קצוצה גס. מוסיפים את החרדל והפלפל, וטוחנים 2 שניות נוספות.
    4. מערבבים בקערה רחבה את תפוחי האדמה עם תערובת הזיתים. מפזרים את תפוחי האדמה המצופים בתבנית.
    5. אוספים מהקערה את שאריות תערובת הזיתים ומפזרים על תפוחי האדמה.
    6. אופים כ-45 דקות, עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב אבל לא נשרפים.

     

    גיוון
    • רוטב הזיתים והחרדל יכול להתאים גם לפסטה מבושלת.

     

    מאפה תפוחי אדמה בבצק פריך (צילום: אסנת לסטר)
      מאפה תפוחי אדמה בבצק פריך(צילום: אסנת לסטר)

       

      מאפה תפוחי אדמה בבצק פריך

      מתכון של רותי כהן מטבריה.

       

      מרכיבים

      10-8 מאפים בתבניות בקוטר 10 ס"מ

       

      • 1 גליל (450 גרם) בצק פריך מוכן, מופשר (לחלופין, אפשר להכין בצק פריך לבד)
      • 4 תפוחי אדמה אדומים (כ-800 גרם)
      • 2 בטטות (כ-400 גרם)
      • שמן קנולה לטיגון
      • 1 בצל גדול, פרוס
      • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
      • 1 סלסילה פטריות טריות, פרוסות
      • 1/3 כוס שמן זית לטיגון הירקות
      • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
      • 1 כפית מלח
      • 2-1 כפות רוטב צ'ילי מתוק

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. משטחים את הבצק הפריך וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של 14-13 ס"מ. מרפדים את התבניות בבצק ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות. מחוררים במזלג בכמה מקומות.
      3. אופים 15-12 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט.
      4. קולפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ. מחממים במחבת שמן קנולה ומטגנים את הקוביות עד שהן מזהיבות. מסננים מהשמן ומעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר, לספיגת עודפי שמן.
      5. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים גם את הפטריות ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את התבלינים ורוטב הצ'ילי, ומערבבים.
      6. מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה והבטטות ומחממים על אש קטנה עוד דקה-שתיים. מסירים מהאש.
      7. ממלאים את הבצק הפריך בתערובת תפוחי האדמה והירקות ומגישים מיד.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)