עוגיות אגוזים טבעוניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-18 עוגיות
- 1/3 1 כוס (כ-180 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן
- 2 כוסות (220 גרם) אגוזי מלך קצוצים דק (מי שאינו רגיש לגלוטן יכול להמיר כוס אחת בשיבולת שועל עבה)
- 2 כפיות אבקת קקאו
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כוס (50 גרם) שמן
- 2 כפות ממרח שקדים או טחינה גולמית או חמאת בוטנים
- 6 כפות גדושות (כ-130 גרם) סירופ מייפל (אפשר להחליף מחצית מהסירופ בסילאן)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים, לפי הסדר שבו הם מופיעים, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3.5 ס"מ. מניחים בתבנית ומשטחים מעט.
- אופים 15-12 דקות, עד ששולי העוגיות משחימים מעט. מקררים את העוגיות לחלוטין לפני שמוציאים אותן מהתבנית (העוגיות יהיו רכות מעט כשייצאו מהתנור, אך יהפכו לפריכות כשיתקררו).
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...