עוגיות אגוזים טבעוניות: ללא
סוכר, עם אופציות לשדרוגים

העוגיות הטבעוניות האלה כל כך פשוטות, שיישאר לכם המון זמן להחליט איך בא לכם לשדרג אותן - עם ממרח שקדים, טחינה או חמאת בוטנים

אפרת סיאצ'יפורסם: 03.08.16 22:40
עוגיות אגוזים טבעוניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
עוגיות אגוזים טבעוניות (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

כ-18 עוגיות

 

  • 1/3 1 כוס (כ-180 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן
  • 2 כוסות (220 גרם) אגוזי מלך קצוצים דק (מי שאינו רגיש לגלוטן יכול להמיר כוס אחת בשיבולת שועל עבה)
  • 2 כפיות אבקת קקאו
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כוס (50 גרם) שמן
  • 2 כפות ממרח שקדים או טחינה גולמית או חמאת בוטנים
  • 6 כפות גדושות (כ-130 גרם) סירופ מייפל (אפשר להחליף מחצית מהסירופ בסילאן)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, לפי הסדר שבו הם מופיעים, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
  3. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3.5 ס"מ. מניחים בתבנית ומשטחים מעט.
  4. אופים 15-12 דקות, עד ששולי העוגיות משחימים מעט. מקררים את העוגיות לחלוטין לפני שמוציאים אותן מהתבנית (העוגיות יהיו רכות מעט כשייצאו מהתנור, אך יהפכו לפריכות כשיתקררו).

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...