עוגיות אגוזים טבעוניות: ללא סוכר, עם אופציות לשדרוגים

העוגיות הטבעוניות האלה כל כך פשוטות, שיישאר לכם המון זמן להחליט איך בא לכם לשדרג אותן - עם ממרח שקדים, טחינה או חמאת בוטנים

אפרת סיאצ'י

|

03.08.16 10:54

לשימוש בכתבה בלבד עוגיות אגוזים טבעוניות
לשימוש בכתבה בלבד עוגיות אגוזים טבעוניות (עוגיות אגוזים טבעוניות)

מרכיבים

כ-18 עוגיות

 

  • 1/3 1 כוס (כ-180 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן
  • 2 כוסות (220 גרם) אגוזי מלך קצוצים דק (מי שאינו רגיש לגלוטן יכול להמיר כוס אחת בשיבולת שועל עבה)
  • 2 כפיות אבקת קקאו
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כוס (50 גרם) שמן
  • 2 כפות ממרח שקדים או טחינה גולמית או חמאת בוטנים
  • 6 כפות גדושות (כ-130 גרם) סירופ מייפל (אפשר להחליף מחצית מהסירופ בסילאן)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, לפי הסדר שבו הם מופיעים, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
  3. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3.5 ס"מ. מניחים בתבנית ומשטחים מעט.
  4. אופים 15-12 דקות, עד ששולי העוגיות משחימים מעט. מקררים את העוגיות לחלוטין לפני שמוציאים אותן מהתבנית (העוגיות יהיו רכות מעט כשייצאו מהתנור, אך יהפכו לפריכות כשיתקררו).

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד