
תפוחי אדמה בתנור במלח גס ורוזמרין (צילום: עודד חוברה)
למרות המוניטין המשמין שיצא להם, תפוחי אדמה הם לא מילה גסה. אם לא טובלים אותם בשמן אפשר לקבל נשנוש מצוין או תוספת משביעה למנה עיקרית.
המרכיבים
5 מנות (בכל מנה 2 תפוחי אדמה), 190 קלוריות למנה
- 10 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 כפות שמן זית מאיכות מעולה
- כף מלח גס טבעי כמו מלח ים אטלנטי
- עלים מ-3 -4 גבעולי רוזמרין
ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומייבשים היטב. חתוכים לאורך לשמיניות. במידה ותפוחי האדמה גדולים, מחלקים כל תפוח אדמה ל-10.
- שמים בקערה גדולה את השמן, המלח ועלי הרוזמרין ומערבבים לאיחוד הרוטב. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.
- מפזרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, ואופים כשעה עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים וזהובים – שחומים מבחוץ.
- גיוונים: במקום תפוחי אדמה אפשר להשתמש בבטטות או ארטישוק ירושלמי. זמן הכנת הבטטות יהיה קצר יותר.
- ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזייה
- לפייסבוק של הצלם עודד חוברה