תפוחי אדמה בתנור עם מלח גס ורוזמרין

תפוחי אדמה פריכים בחוץ ורכים בפנים, עם מינימום שמן וקלוריות. לא משנה איזו כמות תכינו מהמתכון הזה, הכל יחוסל במהירות

תפוחי אדמה בתנור במלח גס ורוזמרין (צילום: עודד חוברה)
תפוחי אדמה בתנור במלח גס ורוזמרין (צילום: עודד חוברה)

למרות המוניטין המשמין שיצא להם, תפוחי אדמה הם לא מילה גסה. אם לא טובלים אותם בשמן אפשר לקבל נשנוש מצוין או תוספת משביעה למנה עיקרית.

 

המרכיבים

5 מנות (בכל מנה 2 תפוחי אדמה),  190 קלוריות למנה

 

  • 10 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 כפות שמן זית מאיכות מעולה
  • כף מלח גס טבעי כמו מלח ים אטלנטי 
  • עלים מ-3 -4 גבעולי רוזמרין

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים ומייבשים היטב. חתוכים לאורך לשמיניות. במידה ותפוחי האדמה גדולים, מחלקים כל תפוח אדמה ל-10.
  3. שמים בקערה גדולה את השמן, המלח ועלי הרוזמרין ומערבבים לאיחוד הרוטב. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.
  4. מפזרים את תפוחי האדמה בשכבה אחת,  ואופים כשעה עד שתפוחי האדמה רכים מבפנים וזהובים – שחומים מבחוץ.
  5. גיוונים: במקום תפוחי אדמה אפשר להשתמש בבטטות או ארטישוק ירושלמי. זמן הכנת הבטטות יהיה קצר יותר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד