

קסטת גלידה בצורות שילדים אוהבים
2 תבניות בגודל 15/15 ס"מ
המרכיבים ל-12 יחידות
לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס קמח
1 כף קקאו
למילוי:
1 מכל גלידת "לה קרמריה" תותים בשמנת
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר מומס
סוכריות צבעוניות

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
2. ממיסים בקערה גדולה במיקרוגל את השוקולד, החמאה והסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק.
3. מוסיפים לקרם את הביצים, אחת אחרי השנייה ותוך כדי ערבוב.
4. מנפים פנימה את הקמח והקקאו ומערבבים ערבוב קצר עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לשתי התבניות ואופים כ-20-15 דקות, מוציאים ומצננים.
5. יוצקים גלידה לאחת התבניות מעל שכבת הבראוניז ומשטחים לשכבה חלקה. מחלצים מהתבנית השנייה את שכבת הבראוניז ומניחים מעל הגלידה. מעבירים למקפיא למשך הלילה.
6. הכנת ציפוי שוקולד: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר, תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם מבריק.
7. מוציאים את התבנית מהמקפיא ובעזרת קורצנים קורצים קסטות במגוון צורות. מניחים מעל מעט קרם שוקולד ומקשטים בסוכריות. מעבירים למקפיא עד להגשה.

עוגת גלידה וים של הפתעות
תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס”מ
המרכיבים:
1 חבילה (250 גרם) ביסקוויטים פתי-בר שוקו “אסם”, גרוסים לפירורים
50 גרם חמאה מומסת
לשכבת הגלידה:
1 מכל גלידת “לה קרמריה” וניל איטלקי, רכה
לציפוי ולהדבקת הגליליות לעוגה:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת מתוקה
לקישוט:
גליליות
שוקולד מריר מגורר
מרנגים קטנים בשלל טעמים
וכל תוספת שאוהבים

ההכנה:
1. שמים בקערה את פירורי הביסקוויטים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים לתבנית ומשטחים לתחתית.
2. יוצקים לתבנית את הגלידה הרכה, מיישרים לשכבה חלקה ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות.
3. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומחלצים בעדינות את העוגה.
4. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר והשמנת ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
5. מורחים על כל גלילית מעט שוקולד מומס ומיד מדביקים מסביב לדופנות העוגה (חוזרים באותו האופן עם כל יתר הגליליות עד לציפוי כל דופנות העוגה). קושרים סרט לקישוט (אם רוצים).
6. יוצקים מעל העוגה את יתרת קרם השוקולד (חשוב לא לצקת כמות גדולה מדי כדי שהקרם לא יגלוש מהדופנות), מפזרים מעל שוקולד מגורר, מרנגים וכל תוספת שאוהבים. מגישים מיד.
