מאפה בשר טחון עם
חצילים קלויים וטחינה

מדף ריק בסופר, בשר טחון נרגן וילדה רעבה לא בלבלו את ילנה ויינברג: היא אלתרה במהירות עם מה שיש - ויצרה ארוחה בתבנית שכל המשפחה זללה בשמחה

ילנה ויינברג

|

01.08.16 | 22:50

מאפה בשר טחון עם חצילים קלויים, עגבניות וטחינה (צילום: ילנה ויינברג)
מאפה בשר טחון עם חצילים קלויים, עגבניות וטחינה (צילום: ילנה ויינברג)
"חכי ליום ראשון, אולי אז תגיע סחורה", אמר הסדרן בסופר ופנה לעיסוקו באזור החצילים. עמדתי מול המדף העצוב של הבצלים כלא מאמינה: לא נותר בו אפילו חצי גלד, ובמקביל חיכה לי בבית בשר מופשר וציפה לבן זוגו הקבוע שבחר להיעדר מהמלאי.

 

יצאתי מהחנות וחזרתי למטבח, שם התחיל הכאוס הגדול - המצרכים יצאו לקדמת השיש, קפצו מהמדפים ונטשו את מגירות המקרר. "החבר שלך לא יגיע", בישרתי לבשר הטחון שכבר הגיע לטמפרטורת החדר. "את בעצם מספרת לי שאין לי סיכוי להיות קציצה", הוא נאנח. " נו שוין... אז אולי בולונז?" הציע ופזל לעבר הספגטי ששכב בהפגנתיות בזווית העין.

 

"שום בולונז! מה, אתה רוצה להשאיר אותי עם סלט ריק לארוחת הערב?" התרעמתי, שכן הספגטי שמור אצלנו לאוכלת הפחמימות הקטנה ולאורחים מזדמנים. מה גם שהמחשבה להפוך חצי קילו בשר טחון משובח לרוטב פסטה בינוני היתה קשה מנשוא. "תכיר, זה חציל. כדאי שתסתדרו טוב ביחד, כדי שלא נתאכזב".

 

האלתור הציל גם הפעם את ארוחת הערב: המאפה חוסל בלי לשים לב לחוסרים. הבצל חזר מאז לככב במטבחי, אבל עכשיו הוא נחמד יותר וקצת פחות צורב בעיניים - אולי כי הוא יודע שדברים טובים יכולים לקרות גם בלעדיו.

 

  • עוד מתכונים קלים ומעולים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • 600 גרם בשר בקר טחון מנתח שמן (למשל, צלעות או צוואר)
  • 3 חצילים בינוניים
  • חופן עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה, קצוצים
  • 1 שן שום, כתושה
  • שמן זית
  • מיץ מחצי לימון + כף מיץ לימון נוספת
  • לתיבול הבשר: כפית גדושה כמון, כפית גדושה פפריקה, פלפל שחור טחון, מלח
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות
  • 5 כפות טחינה גולמית

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את החצילים בתבנית וקולים 60-45 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים את החצילים מהתנור (משאירים אותו פועל) ומניחים אותם במסננת ל-10 דקות, לניקוז נוזלים עודפים.
  2. מוציאים את בשר החציל עם כף וקוצצים גס. מעבירים לקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה (ו/או הכוסברה), השום, 3 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון ומלח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה או בווק. מפוררים את הבשר הטחון לתוך המחבת ומוסיפים את תערובת התיבול. מטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב, עד שהבשר מחליף צבע.
  4. משמנים היטב תבנית בקוטר 24 ס"מ. מניחים בתבנית את הבשר המתובל ומשטחים עליו את תערובת החצילים. יוצקים מעל את העגבניות המרוסקות.
  5. מערבבים את הטחינה עם כף מיץ לימון, מים קרים ומלח לתערובת דלילה. יוצקים את הטחינה על העגבניות, כך שתכסה את כל המנה.
  6. אופים בתנור כ-20 דקות, עד שהטחינה משחימה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג