קוסקוס של קיץ: ארבעה סלטים
כיפיים עם הגרגירים הקטנטנים

תשכחו מהמרק החם והירקות המהבילים, תשאירו רק את הקוסקוס - ועכשיו תכינו איתו מבחר סלטים ומנות שיהפכו אותו לכוכב של העונה החמה

סלט קוסקוס קר עם אנטיפסטי וגבינת חלומי (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
סלט קוסקוס קר עם אנטיפסטי וגבינת חלומי (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

סלט קוסקוס קר עם אנטיפסטי וגבינת חלומי

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1 שקית (350 גרם) קוסקוס, מומלץ עבה
  • מים רותחים
  • 1 כף שמן קנולה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב, 1 פלפל כתום - חתוכים לרצועות
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות גדולות
  • 200 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • כ-1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 צרור אספרגוס
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • אפשרות: 1 כף עלי בזיליקום טריים, קרועים גס
  • 200 גרם גבינת חלומי, פרוסה דק

 

אופן ההכנה
  1. הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי כמעט מלא. מוסיפים את שמן הקנולה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 5 דקות ומאווררים את הקוסקוס בעזרת שני מזלגות. מניחים לצינון (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
  2. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. שמים בקערה את הפלפלים, הקישוא ועגבניות השרי. יוצקים עליהם את שמן הזית, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים בעדינות לכיסוי מלא בשמן. משטחים בתבנית ואופים ‭20-15‬ דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים, יוצקים על הירקות את החומץ הבלסמי ומערבבים בעדינות.
  4. מרתיחים מים בסיר ומכינים קערה עם מי קרח. קוצצים את בסיס האספרגוס וחולטים אותו במים הרותחים במשך כ-45 שניות. מעבירים לקערת מי הקרח, להפסקת הבישול. מוציאים, מנערים ומניחים על מגבת לספיגת עודפי מים. חוצים את האספרגוסים לשניים.
  5. הרכבת המנה: מערבבים את הקוסקוס עם החומץ בן יין, מוסיפים את הירקות, הבזיליקום והאספרגוס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  6. מחממים מחבת עם עוד כף שמן זית. מוסיפים את פרוסות החלומי ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מניחים את הגבינה החמה על הסלט ומגישים מיד.

 

איך שומרים?
  • את הסלט - עד יום במקרר. את הגבינה יש לצלות לפני ההגשה.

 

טבולה קוסקוס עם עשבי תיבול ואגוזים (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
    טבולה קוסקוס עם עשבי תיבול ואגוזים(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

     

    טבולה קוסקוס עם עשבי תיבול ואגוזים

    גרסה עדכנית ומגוונת לסלט הקלאסי.

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 1 שקית (350 גרם) קוסקוס
    • מים רותחים
    • 1 כף שמן קנולה
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • 3 עגבניות
    • 3 מלפפונים
    • 1 פלפל אדום
    • 1 פלפל צהוב
    • 2 גבעולי בצל ירוק
    • ‭1/4‬ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
    • 2 כפות נענע טרייה קצוצה דק
    • ‭1/2‬ כוס תערובת אגוזים קלויים (לפי הטעם), קצוצים בינוני
    • 6 כפות שמן זית
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 1 כפית חומץ בלסמי

     

    אופן ההכנה
    1. הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי כמעט מלא. מוסיפים את שמן הקנולה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 5 דקות ומאווררים את הקוסקוס בעזרת שני מזלגות. מניחים לצינון (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
    2. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות, פורסים דק את הבצל הירוק ומעבירים לקערה. מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים.
    3. מוסיפים את הקוסקוס ואת שמן הזית, מיץ הלימון והחומץ הבלסמי, ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים מיד.

     

    איך שומרים?

    עד יום, במקרר.

     

    סלט קוסקוס מלא עם גרגירי חומוס וצ'יפס קייל (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
      סלט קוסקוס מלא עם גרגירי חומוס וצ'יפס קייל(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

       

      סלט קוסקוס מלא עם גרגירי חומוס וצ'יפס קייל

      טעים במיוחד כשהוא חמים. אל תפספסו את המרכיב הסודי והמדהים: קייל אפוי, שנותן קראנץ' לסלט.

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 1 חבילה קייל
      • ‭1/4‬ כוס שמן זית
      • 250 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
      • 2 בצלים סגולים קטנים, קלופים וחתוכים לשמיניות
      • 1 כוס גרגירי חומוס קפואים

       

      לקוסקוס
      • 1 שקית (350 גרם) קוסקוס
      • מים רותחים
      • 1 כף שמן קנולה

       

      לרוטב
      • 6 כפות שמן קנולה
      • 2 כפות חומץ בן יין לבן
      • 1 כף סילאן
      • 1 שן שום, קלופה וכתושה
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה
      1. מחממים את התנור ל-130 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      2. מניחים את עלי הקייל בתבנית ומברישים אותם במעט שמן זית. זורים מעט מלח ואופים כ-15 דקות, עד שהעלים מתקשים. מוציאים ומעלים את חום התנור ל-200 ‬מעלות.
      3. מעבירים לקערה את הדלעת והבצלים ומערבבים אותם עם יתרת שמן הזית. מפזרים תבנית, זורים מלח ופלפל וצולים ‭20-15‬ דקות, עד שהדלעת מתרככת. מוציאים.
      4. מבשלים את החומוס בהתאם להוראות היצרן - בסיר עם מים רותחים או במיקרוגל - עד שהוא מתרכך קלות. מסננים.
      5. במקביל, מכינים את הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי כמעט מלא. מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 5 דקות ומאווררים את הקוסקוס בעזרת שני מזלגות.
      6. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטוחנים או משקשקים למרקם אחיד. מוסיפים מלח ופלפל.
      7. הרכבת המנה: מערבבים את הקוסקוס עם החומוס, הדלעת והבצל והרוטב. מניחים את צ'יפס הקייל כמצע לסלט, או מפזרים אותו על הסלט, ומגישים מיד.

       

      איך שומרים?
      • עד יום במקרר. עדיף לשמור כל מרכיב בנפרד.

       

      עגבניות ממולאות בקוסקוס וירקות (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
        עגבניות ממולאות בקוסקוס וירקות(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
         

         

        עגבניות ממולאות בקוסקוס וירקות

        ממולאי קיץ מרעננים ומהירי הכנה.

         

        מרכיבים

        6 מנות בתבנית בגודל ‭25X35‬ ס"מ עם דפנות גבוהות

         

        • 8 עגבניות בינוניות
        • 1 שקית (350 גרם) קוסקוס
        • מים רותחים
        • 1 כף שמן קנולה
        • מלח
        • פלפל שחור גרוס
        • 2 כפות שמן זית
        • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
        • 1 גזר, קלוף ומגורר גס
        • 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
        • ‭1/4‬ כפית בהרט
        • 2 כפות רסק עגבניות

         

        אופן ההכנה
        1. מסירים את כיפת העגבניות ומוציאים בכפית את בשרן. שומרים את הכיפות ואת בשר העגבניות בצד.
        2. הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי כמעט מלא. מוסיפים את שמן הקנולה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 5 דקות ומאווררים את הקוסקוס בעזרת שני מזלגות. מניחים לצינון (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
        3. מחממים כף משמן הזית במחבת בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים ‭5-4‬ דקות, תוך ערבוב, עד שהם מזהיבים. מסירים מהכיריים ומתבלים בבהרט, במלח ובפלפל. מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים.
        4. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
        5. מערבבים בקערה את רסק העגבניות עם כוס מים חמים. מוסיפים את בשר העגבניות ששמרנו וכן את הכף הנותרת של שמן הזית, מלח ופלפל, ומערבבים. יוצקים לתבנית כ-2/3 מכמות הרוטב.
        6. ממלאים כל עגבנייה ב-2 כפות גדושות ממלית הקוסקוס-ירקות. מניחים בתבנית, על רוטב העגבניות. יוצקים על העגבניות את יתרת הרוטב ומכסים אותן ב"כיפה‭."‬ סוגרים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ-15 דקות. מסירים את הרדיד ואופים כ-5‬ דקות נוספות, עד שהעגבניות מזהיבות קצת. מוציאים ומגישים חם.

         

        איך שומרים?
        • עד יומיים-שלושה, במקרר.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד