
סלט קוסקוס קר עם אנטיפסטי וגבינת חלומי (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
סלט קוסקוס קר עם אנטיפסטי וגבינת חלומי
מרכיבים
6 מנות
- 1 שקית (350 גרם) קוסקוס, מומלץ עבה
- מים רותחים
- 1 כף שמן קנולה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב, 1 פלפל כתום - חתוכים לרצועות
- 1 קישוא, חתוך לקוביות גדולות
- 200 גרם עגבניות שרי, חצויות
- כ-1/4 כוס שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1 צרור אספרגוס
- 1 כף חומץ בן יין לבן
- אפשרות: 1 כף עלי בזיליקום טריים, קרועים גס
- 200 גרם גבינת חלומי, פרוסה דק
אופן ההכנה
- הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי כמעט מלא. מוסיפים את שמן הקנולה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 5 דקות ומאווררים את הקוסקוס בעזרת שני מזלגות. מניחים לצינון (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
- מחממים את התנור ל-210 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הפלפלים, הקישוא ועגבניות השרי. יוצקים עליהם את שמן הזית, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים בעדינות לכיסוי מלא בשמן. משטחים בתבנית ואופים 20-15 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מוציאים, יוצקים על הירקות את החומץ הבלסמי ומערבבים בעדינות.
- מרתיחים מים בסיר ומכינים קערה עם מי קרח. קוצצים את בסיס האספרגוס וחולטים אותו במים הרותחים במשך כ-45 שניות. מעבירים לקערת מי הקרח, להפסקת הבישול. מוציאים, מנערים ומניחים על מגבת לספיגת עודפי מים. חוצים את האספרגוסים לשניים.
- הרכבת המנה: מערבבים את הקוסקוס עם החומץ בן יין, מוסיפים את הירקות, הבזיליקום והאספרגוס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מחממים מחבת עם עוד כף שמן זית. מוסיפים את פרוסות החלומי ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מניחים את הגבינה החמה על הסלט ומגישים מיד.
איך שומרים?
- את הסלט - עד יום במקרר. את הגבינה יש לצלות לפני ההגשה.

טבולה קוסקוס עם עשבי תיבול ואגוזים(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
טבולה קוסקוס עם עשבי תיבול ואגוזים
גרסה עדכנית ומגוונת לסלט הקלאסי.
מרכיבים
6 מנות
- 1 שקית (350 גרם) קוסקוס
- מים רותחים
- 1 כף שמן קנולה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3 עגבניות
- 3 מלפפונים
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- 2 כפות נענע טרייה קצוצה דק
- 1/2 כוס תערובת אגוזים קלויים (לפי הטעם), קצוצים בינוני
- 6 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית חומץ בלסמי
אופן ההכנה
- הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי כמעט מלא. מוסיפים את שמן הקנולה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 5 דקות ומאווררים את הקוסקוס בעזרת שני מזלגות. מניחים לצינון (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
- חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות, פורסים דק את הבצל הירוק ומעבירים לקערה. מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים.
- מוסיפים את הקוסקוס ואת שמן הזית, מיץ הלימון והחומץ הבלסמי, ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים מיד.
איך שומרים?
עד יום, במקרר.

סלט קוסקוס מלא עם גרגירי חומוס וצ'יפס קייל(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
סלט קוסקוס מלא עם גרגירי חומוס וצ'יפס קייל
טעים במיוחד כשהוא חמים. אל תפספסו את המרכיב הסודי והמדהים: קייל אפוי, שנותן קראנץ' לסלט.
מרכיבים
6 מנות
- 1 חבילה קייל
- 1/4 כוס שמן זית
- 250 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 2 בצלים סגולים קטנים, קלופים וחתוכים לשמיניות
- 1 כוס גרגירי חומוס קפואים
לקוסקוס
- 1 שקית (350 גרם) קוסקוס
- מים רותחים
- 1 כף שמן קנולה
לרוטב
- 6 כפות שמן קנולה
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף סילאן
- 1 שן שום, קלופה וכתושה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-130 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את עלי הקייל בתבנית ומברישים אותם במעט שמן זית. זורים מעט מלח ואופים כ-15 דקות, עד שהעלים מתקשים. מוציאים ומעלים את חום התנור ל-200 מעלות.
- מעבירים לקערה את הדלעת והבצלים ומערבבים אותם עם יתרת שמן הזית. מפזרים תבנית, זורים מלח ופלפל וצולים 20-15 דקות, עד שהדלעת מתרככת. מוציאים.
- מבשלים את החומוס בהתאם להוראות היצרן - בסיר עם מים רותחים או במיקרוגל - עד שהוא מתרכך קלות. מסננים.
- במקביל, מכינים את הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי כמעט מלא. מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 5 דקות ומאווררים את הקוסקוס בעזרת שני מזלגות.
- הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערה וטוחנים או משקשקים למרקם אחיד. מוסיפים מלח ופלפל.
- הרכבת המנה: מערבבים את הקוסקוס עם החומוס, הדלעת והבצל והרוטב. מניחים את צ'יפס הקייל כמצע לסלט, או מפזרים אותו על הסלט, ומגישים מיד.
איך שומרים?
- עד יום במקרר. עדיף לשמור כל מרכיב בנפרד.

עגבניות ממולאות בקוסקוס וירקות(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
עגבניות ממולאות בקוסקוס וירקות
ממולאי קיץ מרעננים ומהירי הכנה.
מרכיבים
6 מנות בתבנית בגודל 25X35 ס"מ עם דפנות גבוהות
- 8 עגבניות בינוניות
- 1 שקית (350 גרם) קוסקוס
- מים רותחים
- 1 כף שמן קנולה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר, קלוף ומגורר גס
- 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
- 1/4 כפית בהרט
- 2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה
- מסירים את כיפת העגבניות ומוציאים בכפית את בשרן. שומרים את הכיפות ואת בשר העגבניות בצד.
- הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי כמעט מלא. מוסיפים את שמן הקנולה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 5 דקות ומאווררים את הקוסקוס בעזרת שני מזלגות. מניחים לצינון (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
- מחממים כף משמן הזית במחבת בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים 5-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מזהיבים. מסירים מהכיריים ומתבלים בבהרט, במלח ובפלפל. מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מערבבים בקערה את רסק העגבניות עם כוס מים חמים. מוסיפים את בשר העגבניות ששמרנו וכן את הכף הנותרת של שמן הזית, מלח ופלפל, ומערבבים. יוצקים לתבנית כ-2/3 מכמות הרוטב.
- ממלאים כל עגבנייה ב-2 כפות גדושות ממלית הקוסקוס-ירקות. מניחים בתבנית, על רוטב העגבניות. יוצקים על העגבניות את יתרת הרוטב ומכסים אותן ב"כיפה." סוגרים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ-15 דקות. מסירים את הרדיד ואופים כ-5 דקות נוספות, עד שהעגבניות מזהיבות קצת. מוציאים ומגישים חם.
איך שומרים?
- עד יומיים-שלושה, במקרר.