טראפלס בציפוי מרציפן וקקאו

כדורים קרירים שמחכים בדיוק לרגע הזה, שאתם חייבים משהו מתוק עם הקפה. טיפ לקיץ: ותרו על המשקה החם, ואכלו אותם ישר מהמקפיא

טראפלס בציפוי מרציפן וקקאו (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
טראפלס בציפוי מרציפן וקקאו (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

המרכיבים

(כ־35 כדורים)

 

  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות ברנדי או קוניאק
  • 400 גרם מרציפן
  • 2 כוסות (200 גרם) אבקת קקאו משובח

 

ההכנה

1. שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים כ־2 דקות ברתיחה מלאה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השוקולד ומערבבים. מניחים לדקה ומערבבים שוב, לקרם חלק. מוסיפים את החמאה והברנדי ומערבבים עד שנוצר קרם חלק.

2. מכסים את הכלי בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 45 דקות לפחות (עד שעתיים), עד שהשוקולד מתייצב מעט בצדדים.

3. מכינים תבנית רחבה ומרפדים אותה בנייר אפייה.

4. יוצרים מקרם השוקולד כדורים קטנים בקוטר כ־1 ס"מ ומניחים בתבנית, או מעבירים את הקרם לשקית זילוף בעלת ראש רחב ועגול ומזלפים כדורים קטנים בתבנית. מעבירים למקפיא לכחצי שעה לפחות (עד לילה).

5. מחלקים את המרציפן לכ־35 כדורים (כמספר כדורי השוקולד). מניחים את אבקת הקקאו בצלחת רחבה.

6. משטחים כל כדור מרצפן למשטח ריבועי, מניחים במרכזו את כדור השוקולד, עוטפים ביריעת המרצפן ומחליקים, ליצירת כדורים מושלמים. מגלגלים את הכדורים באבקת הקקאו, מניחים בצלחת הגשה ומאחסנים

במקרר עד ההגשה. מגישים קר.

 

  • זמן הכנה: כשעה (ללא קירור)
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים: עד שבועיים במקרר, או עד חודשיים במקפיא 

 

  (צילום: רונן פדידה ,סגנון: גילי אלגבי)
    (צילום: רונן פדידה ,סגנון: גילי אלגבי)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דיאטטי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג