צילום: שי יחזקאל

רצים כל היום אחרי החלבון? הנה
דרך מצוינת להשיג אותו בקלות

כמה חלבון צריך לצרוך ביום, למה אסור לכם לוותר על ארוחת התאוששות ואיזה מענה נותן היום שוק חטיפי הבריאות לדרישה ההולכת וגוברת של מזון עתיר חלבון?

צילום: אלי סגל; עריכה: דפנה פלד איצקוביץ
צילום : אלי סגל

כתבה בשיתוף "נייצ'ר וואלי"

 

החלטתם להתלבש על עצמכם ולהתאמן למרות החום הכבד? כל הכבוד, אבל כדי שתוכלו להפיק את המקסימום מהמאמצים שלכם כדאי שתקדישו מחשבה גם להתאוששות. מה עוד שב"התאוששות" אנחנו מבקשים מכם דווקא להכניס משהו לפה. ולא, אל תחסכו מעצמכם את הארוחה הזאת בתואנה שאתם "סתם חובבנים" או "חייבים לרזות". מחקרים רבים מוכיחים שהארוחה הקטנה בתום האימון חשובה גם לאנשים שמתאמנים "רק" 3־2 פעמים בשבוע לצורך שיפור ההישגים, יכולת ההתאוששות ומניעת פציעות.

 

למה? כי בזמן אימון, בין אם אירובי ובין אם כוח, הגוף שלכם מבזבז אנרגיה, מאבד נוזלים ומלחים (בקיץ הרבה יותר) וגורם לגירוי בנייה של שריר. אכילה נכונה לאחר האימון תסייע לו להחזיר לעצמו את מה שאיבד (אנרגיה, מים, מלח וחלבון) ולעבור משלב פירוק שריר לשלב של בניית שריר – שזו בעצם המטרה שלשמה נקרעתם.

 

איך זה עובד?

  • הפחמימות - יחזירו את הסוכר לתאים ויאפשרו פעילות תקינה של כל מערכות הגוף.
  • המים - יחזירו לגוף את הנוזלים שאבדו וימנעו התייבשות והורדה של קצב חילוף החומרים.
  • החלבון - יחזק ויבנה את השריר.
  • המלח - יסייע להחזרת המינרלים שהתאדו עם הנוזלים במהלך האימון וכן לספיגת הסוכר.

 

ויש עוד: כדי שהאימון יהיה אפקטיבי והגוף לא ינצל את חלבון השריר למטרות אנרגיה, חשוב שלאחר האימון תספקו לו חלבון ופחמימה ולא רק חלבון. אם תאכלו חלבון בלבד, הגוף, שזקוק לאנרגיה כדי להתאושש, יהפוך את החלבון הנאכל לפחמימה ולא תתאפשר בניית שריר.

 

כמו בהרבה תחומים אחרים, גם כאן אין צורך להיסחף - להגדיל את הצריכה הקלורית או חלילה להעמיס פחמימות. אתם לא ספורטאים מקצועיים ובטח לא רוצים לגלות שבסופו של מאמץ השמנתם. לפניכם דוגמאות לארבע ארוחות התאוששות מגוונות ומומלצות שתוכלו לשלב בתפריט בימים שאתם מתאמנים: 

 

 

4 אפשרויות לארוחות התאוששות מומלצות (צילום: shutterstock, asap creative)
    4 אפשרויות לארוחות התאוששות מומלצות(צילום: shutterstock, asap creative)

     

    ובין אם אתם מתאמנים אדוקים, ספורטאים חובבים או אפילו בטטות כורסה - כולנו חייבים לוודא כי צריכת החלבון שלנו מספקת לנו את הכמות הנחוצה של אב המזון החשוב הזה.   טופז דרזנר, דיאטנית קלינית וספורט, יועצת תזונה לנייצ'ר ואלי, מספרת מה למדנו עד היום על החלבון,  ויפעת דה-ליאו מנהלת השיווק של ריטייל ג'נרל מילס  מציגה את חטיף החלבון החדש של נייצ'ר וואלי.

     

     

    השתתפה בהכנת הכתבה: ליה ניר
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד