בלי טובות ממי שנוסע לחו"ל:
עוג'יליה מכינה "מוצרט" בבית

כבר לא צריך לדחות סיפוקים (או להוציא הרבה כסף אם לא מצליחים): כך תכינו בעצמכם כדורי מרציפן ופיסטוק בציפוי שוקולד

עוג'יליה דולסהפורסם: 27.07.16 09:14
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
 

כמה כיף זה קיץ! כולן בחופש ונוסעין לטייל! אבל למה כשאתן חוזרין אתן מביאין אתכן מתנות זה אף אחד נו רוצה לקבל? אז היון אני זה באה לעזרתכן ען מתכון לממתק כומו זה חוץ-לארץ, אבל ען כל טוב זה יש לארץ להציע! טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודר:

 

מצרכין

בערך 40 כדורין

 

למרציפן
  • 300 גרן אבקת שקדין
  • 100 גרן אבקת סוכר
  • 2-1 כפות תרכיז להכנת משקה שקדין או רבע כוס חלב שקדין
  • מיץ מ-1/2 לימון עד לימון שלן
  • 100 גרן פיסטוקין קלופין וטחונין או כפית אחת מחית פיסטוק (אפשר לקנות בכל חנויות מתמחות, חנויות טבע וחנויות פירות יבשין)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מין

 

לציפוי
  • 300 גרן שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן קנולה

 

אופן הכנה

1. בקערה גדולה לשִׁין אבקת שקדין, אבקת סוכר, תרכיז שקדין ומיץ לימון - אני זה מאוד אוהבת טען לימוני אז השתמשתי בלימון שלן – יכולין להתחיל ען חצי ולהוסיף לפי טען. לשין עד אפשר לעשות ממש כדור ממרציפן.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

     

    2. מחלקין כדור לשניין ומניחין שני כדורין בשתי קערות שונות.

    3. לקערה אחת מוסיפין פיסטוקין טחונין או מחית של פיסטוק ולשין שוב, עד צבע של כדור בגוון ירוק אחיד.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

       

      4. מחלקין כל כדור למספר כדורין שווה – לי יצא מכמות בערך 40 כדורין במשקל 10 גרן כל אחד.

      5. חותכין כל כדור לחצי ומצמידין שני חצאין בצבעין שונין ביחד ליצירת כדור שלן בשני צבעין.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

         

        6. מכדררין שני חצאין שלנו באהבה לאיחוד.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

           

          7. מכניסין כל כדורין חצי-חצי שלנו לתוך מקפיא בזמן מכינין זה ציפוי:

          8. ממיסין בקערה במיקרו בפולסין קצרין 300 גרן שוקולד מריר יחד ען 2 כפות שמן קנולה ומערבבין עד זה ציפוי שלנו נוזלי, חלק ומבריק.

          9. מסדרין משטח ען נייר אפייה ומניחין מעליו רשת של תנור משומנת – אן אין לכן זה רשת אפשר להניח כדורין ישר על נייר אפייה, ואן רוצין בסוף תוצאה יותר עגולה אפשר להשתמש בסכין כדי להוריד שאריות שוקולד אחרי זה מתקרר.

          10. מוציאין כדורין יפין שלנו מפריזר.

          11. בעזרת מזלג טובלין כל כדור בתוך ציפוי עד שוקולד מכסה זה כל כדור.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

             

            12. מניחין על רשת או נייר אפייה ומחכין שוקולד יתקרר ויתקשה שוב – אן ממש אין לכן זה סבלנות אפשר להכניס שוב לפריזר להתמצקות.

            13. משחררין כדורין יפין טעימין שלנו מנייר אפייה.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

               

              14. אורזין יפה.

              15. שומרין במקון קריר.

              16. נותנין מתנה למי זה רוצין!

              17. או פשוט ישר לוקחין זה ביס...

              18. טועמין

              19. אוהבין

              20. משתפין!

               

              לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד שלי בפייסבוק.

               

              שיהיה זה קיץ חופשי ומאושר מלא אהבה מתוקה!!!

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד