תבשיל עוף ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה ושלל ירקות
אפרת סיאצ'י ערבבה בסיר עוף, תפודים, פלפלים, קישואים ורוטב עגבניות, שלחה הכל לבישול ארוך - וקיבלה מנה אליפות שגם הילדים יאהבו

תבשיל עוף ברוטב עגבניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
6-4 מנות
- 8-6 נתחי עוף (שוקיים, ירכיים או כנפיים)
- שמן
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 עגבנייה גדולה, קצוצה
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
- 1 קישוא גדול, פרוס
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
- 3/4 כוס מים חמים
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים 3 כפות שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
- מוסיפים את השום, העגבנייה, הפלפל, הקישוא ותפוחי האדמה וממליחים מעט. מערבבים.
- מערבבים את המים החמים עם רסק העגבניות ומוסיפים לסיר. מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה. מדי פעם מערבבים ומוודאים שיש מספיק נוזלים. במקרה הצורך מוסיפים כחצי כוס מים חמים.
- מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מכסים בחזרה ומבשלים 40-30 דקות נוספות.
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות