תבשיל עוף ברוטב עגבניות
עם תפוחי אדמה ושלל ירקות

אפרת סיאצ'י ערבבה בסיר עוף, תפודים, פלפלים, קישואים ורוטב עגבניות, שלחה הכל לבישול ארוך - וקיבלה מנה אליפות שגם הילדים יאהבו

אפרת סיאצ'יפורסם: 26.07.16 11:29
תבשיל עוף ברוטב עגבניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
תבשיל עוף ברוטב עגבניות (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 8-6 נתחי עוף (שוקיים, ירכיים או כנפיים)
  • שמן
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 עגבנייה גדולה, קצוצה
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
  • 1 קישוא גדול, פרוס
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 3/4 כוס מים חמים
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים 3 כפות שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל במשך כ-2 דקות. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
  2. מוסיפים את השום, העגבנייה, הפלפל, הקישוא ותפוחי האדמה וממליחים מעט. מערבבים.
  3. מערבבים את המים החמים עם רסק העגבניות ומוסיפים לסיר. מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה. מדי פעם מערבבים ומוודאים שיש מספיק נוזלים. במקרה הצורך מוסיפים כחצי כוס מים חמים.
  4. מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מכסים בחזרה ומבשלים 40-30 דקות נוספות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...