פשטידת טונה מהירה

6 מרכיבים ו-6 שלבי עבודה פשוטים - ויש לכם פשטידת טונה נהדרת. הסוד הוא בגבעת בצל מטוגן שחום, כי אין דבר טעים מזה

ילנה ויינברג

|

24.07.16 | 09:05

פשטידת טונה מהירה (צילום: ילנה ויינברג)
פשטידת טונה מהירה (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 1 בצל גדול מאוד או 2 בצלים קטנים
  • שמן לטיגון ולשימון התבנית
  • 2 קופסאות שימורי טונה בשמן או במים
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פלפל אדום

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית.
  2. קוצצים את הבצל דק. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-15 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהוא שחום. מניחים בצד להתקרר.
  3. מסננים היטב את הטונה וסוחטים, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים. מעבירים לקערה.
  4. מוסיפים את הגבינות, הביצים, הבצל המטוגן מלח ופלפל, ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  5. פורסים את הפלפל לרצועות ארוכות ודקות ומסדרים אותן על הבלילה.
  6. אופים כ-50 דקות במרכז התנור, עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת במרכזה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג