פשטידת טונה מהירה (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 1 בצל גדול מאוד או 2 בצלים קטנים
- שמן לטיגון ולשימון התבנית
- 2 קופסאות שימורי טונה בשמן או במים
- 500 גרם גבינה לבנה
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 3 ביצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- פלפל אדום
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית.
- קוצצים את הבצל דק. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-15 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהוא שחום. מניחים בצד להתקרר.
- מסננים היטב את הטונה וסוחטים, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הגבינות, הביצים, הבצל המטוגן מלח ופלפל, ומערבבים. יוצקים את הבלילה לתבנית.
- פורסים את הפלפל לרצועות ארוכות ודקות ומסדרים אותן על הבלילה.
- אופים כ-50 דקות במרכז התנור, עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת במרכזה.
- עוד מתכונים קלים ומעולים של ילנה ויינברג - בבלוג Simply Gourmet