מצרכין
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לתחתית
- 200 גרן עוגיות חמאה-קינמון
- 2 כפות גדושות ממרח "לוטוס"
למלית
- 250 גרן שוקולד לבן
- 120 גרן (1/2 כוס) שמנת מתוקה
- 225 גרן גבינת שמנת
- 500 גרן גבינה לבנה 9%
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 5 ביצין מידה L
אופן הכנה
תחתית
1. במעבד מזון (או ען פטיש שניצלין) טוחנין עוגיות חמאה-קינמון לפירורין.
2. מוסיפין 2 כפות ממרח לוטוס ומאחדין עד שמקבלין עיסה אחת.
3. משטחין בתוך תבנית קפיצית ען נייר אפייה ומכניסין למקפיא כשממשיכין ען הכנה של עוגה.
מלית
1. ממיסין במיקרו (או בן מארי) בפולסין קצרין שוקולד לבן ושמנת מתוקה ומערבבין עד שמתאחד. מצננין רחוק ממקור של חון.
2. מחממין תנור ל-160 מעלות.
3. מניחין תבנית גדולה של תנור בשלב הכי תחתון של תנור ומוזגין פנימה מין רותחין עד 3/4 גובה של תבנית.
4. סוגרין דלת תנור כדי לייצר סביבה של אדין.
5. בעזרה של מטרפה מצ'קצ'קין בקערה גדולה את הגבינות, הסוכר והווניל - אן יש לכן מיקסר מצ'קצ'קין בעזרה של וו גיטרה.
6. מוסיפין ביצין - כל פען אחת ולצ'קצ'ק עד שכל מלית אחידה.
7. מוציאין ממקפיא תבנית ען תחתית.
8. שופכין מלית של עוגת גבינה על תחתית.
9. אן יש לכן תנור גדול - מניחין תבנית של עוגה על רשת במרכז של תנור. אן יש לכן טוסטר אובן כומוני - מניחין תבנית של עוגה בתוך תבנית קצת יותר גדולה ושתי תבניות מכניסין לתוך התבנית הגדולה ען המין (עושין זה כדי שמין נו יחדרו בטעות לתוך תבנית).
10. אופין במשך שעה אחת.
11. מוציאין מתנור ונותנין לעוגה להתקרר לטמפרטורת חדר.
12. אחרי התקררה אפשר לצפות עוגה בגנאש שוקולד לבן/מריר או בציפוי שמנת חמוצה ולקשט כומו זה רוצין - או פשוט להשאיר אותה כומו שהיא.
13. מכסין ומכניסין למקרר להתמצקות של עוגה למשך לילה לפחות.
14. מוציאין, מגישין, חותכין, טועמין, חוגגין!
אן יש לכן שאלה מוזמנין להשאיר לי פה בתגובות או בעמוד שלי בפייסבוק.
שיהיה זה שבוע חגיגי מלא אהבה מתוקה!!!!!!!!
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה