כמו בבגדד: הבמיה
המוחמצת של אמא

יהודי עיראק נהגו להכין בכל קיץ חמוצים מיוחדים מבמיה - ודינה משה ממשיכה בארץ את המסורת. קבלו ממנה את המתכון שעובר מדור לדור

דינה משה

|

18.07.16 | 22:51

חמוצי במיה עם זוטה לבנה (צילום: דינה משה)
חמוצי במיה עם זוטה לבנה (צילום: דינה משה)
שני הורי עלו ארצה מעיראק. אמי, שגדלה בבגדד, סיפרה לי כי בקיץ היו מכינים חמוצים מירקות שונים, וביניהם מבמיה. כיום אני ממשיכה במסורת, ותמיד מכינה למשפחתי חמוצים בעונה החמה – בלי לשכוח את הבמיה המיוחדת.

 

עם השנים הוספתי טוויסט משלי – זוטה לבנה – אבל לא חייבים להשתמש בה.

 

  • עוד מתכונים של דינה משה - בבלוג "Dina Dish"

 

מרכיבים

  • 1 ק"ג במיה, שטופה
  • 500 מ"ל (2 כוסות) חומץ
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות בהרט לחמוצים (להשיג בחנויות תבלינים) או אבקת קארי
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות מלח גס
  • 5 שיני שום עם הקליפה
  • 5 עלי דפנה
  • 5 ענפי נענע
  • אפשרות: 2 ענפי זוטה לבנה או 1 כפית זוטה לבנה יבשה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את החומץ, המים, הבהרט, הצ'ילי, הסוכר והמלח, ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את הבמיה, השום, עלי הדפנה, הנענע והזוטה, מערבבים ומורידים מהאש. מערבבים מדי פעם, עד שהחמוצים מתקררים.
  3. מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר עד חודשיים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד