טבעונית: עוגת קוקוס, בננה ושוקולד

שילוש מנצח של קוקוס, בננות ושוקולד - בעוגה אחת ריחנית, לחה וטעימה מאוד. יודעים לחגוג, הטבעונים האלה

עוגת קוקוס, בננה ושוקולד (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת קוקוס, בננה ושוקולד (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

 (תבנית מלבנית 20x30 ס"מ)

 

  • 4 בננות בשלות, קלופות
  • 1/2 כוס שמן קוקוס
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס מים או חלב אורז
  • 1/4 1 כוסות (80 גרם) קוקוס טחון
  • 2/3 כוס (90 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.

2. שמים בקערת מעבד המזון עם להב הסכין את הבננות, השמן, סוכר הווניל, הסוכר והמים (או חלב האורז) ומעבדים למחית חלקה.

3. שמים בקערה גדולה את הקוקוס, הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים. מוסיפים לעיסת הבננות ומערבבים ידנית, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים קלות.

4. יוצקים לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

5. פותחים את התנור לגמרי ומצננים את העוגה בתוכו במשך כ־30 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, חותכים לקוביות ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כשעה (ללא זמן צינון)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שבוע, עטופה היטב, במקרר

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג