סובלים מהטמפרטורות הקיצוניות?
עוג'יליה מלמדת איך להכין גלידוניות!

הכירו את עוג'יליה דולסה: עולה חדשה מארגנטינה, פצצת אנרגיה ואלופה בקינוחים, שמוכיחה שגם במטבח פצפון ובאפס זמן אפשר להבריק. בלוג חדש שיעשה לכם מתוק

עוג'יליה דולסהפורסם: 14.07.16 18:01
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

שלון!

 

אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

 

הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

 

אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

 

עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

 

בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

 

וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

 

שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!

 

גלידוניות פירות יער

בימין ארץ מתחילה ללהוט - יש זה מה לעשות! היון ב"ללוש" נכין מתכון של פען בגרסה של היון: גלידוניות פירות יער בציפוי שוקולד לקיץ קריר ונהדרררר!

 

טעין לכן? אשמח אן תשתפו! מהיר לכן? כל המתכון כתוב כאן מסודר:

 

מצרכין
  • 2 כוסות פירות עונה קפואין
  • פחית אחת קרן קוקוס אחרי היתה לפחות לילה במקרר
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • תבנית של קרח או סיליקון בכל צורה זה רוצין
  • חבילת קיסמין
  • 250 גרן שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן קנולה
  • אפשרות אבל נו חובה לקישוט: אגוזין קצוצין / סוכריות / קוקוס קלוי לקישוט

 

אופן ההכנה

1. בתוך מעבד מזון טוחנין פירות קפואין עד למרקן רצוי.

2. מוסיפין רק שכבה לבנה וסמיכה מלמעלה של פחית קרן קוקוס.

 

    3. מוסיפין אבקת סוכר.

    4. טוחנין הכל ביחד עד זה מגיע למרקן רצוי וסמיך של גלידה.

     

      5. טועמין ומתקנין זה טען אן צריך.

      6. בעזרת כפית מעבירין גלידה שלנו לתוך תבניות סיליקון או תבנית קוביות קרח. חשוב לוודא אין בועות אוויר - אפשר לעשות זה על ידי דחיסה של גלידוניות בעזרת גב כפית עד ממלאין כל תבנית.

      7. כדאי לנעוץ קיסן בכל אחת מגלידוניות כדי זה ציפוי אחר כך יהיה לנו קל ונהדר.

       

        8. מכניסין תבנית לתוך מקפיא עד גלידוניות קופאות טוב טוב טוב - משהו כומו שעתיין - תלוי זה גודל של תבניות וחוזק של מקפיא.

        9. אחרי זה קפאו, מוציאין תבנית ממקפיא ומחלצין ממנה גלידוניות.

         

          10. מניחין גלידוניות בתוך קופסה אטומה ומחזירין למקפיא בזמן מכינין ציפוי.

          11. ממיסין במיקרו בפולסין קצרין שוקולד ושמן קנולה עד זה שוקולד חלק ומבריק - בזהירות נו לשרוף!!!

          12. מסדרין נייר אפייה על משטח עבודה.

          13. מוציאין גלידוניות ממקפיא.

          14. בעזרת החזקה בקיסן, טובלין כל גלידונית בתוך שוקולד עד הוא מכסה זה כל גלידונית.

          15. אן רוצין לקשט - זה זמן! ישר אחרי טבילה בשוקולד טובלין גלידונית בתוך קישוטין זה בחרנו ומניחין על נייר אפייה להתייצבות. בגלל גלידוניות קפואות טוב טוב טוב התייצבות קורית מהר! נהדר!

           

            16. אחרי התייצבו, משחררין גלידוניות מנייר אפייה.

            17. לוקחין ביס.

            18. מתקררין.

            19. נהנין.

            20. משתפין!

             

            • את הגלידוניות אפשר להחזיר לתוך קופסה אטומה ולשמור בתוך מקפיא עד זה הגשה.
            • לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי למטה בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

             

            קיץ רותח ושמח לכולנו!!!!!

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            שלון!

            אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

            הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

            אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

            עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

            בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

            וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

            שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!