פרגיות במחבת ברוטב
תפוזים, סילאן וסויה

טעים כמו שזה נשמע וקל אפילו יותר: אפרת מוסקוביץ מגישה נתחי פרגית ברוטב נהדר, שיתאימו גם לארוחה משפחתית של אמצע השבוע וגם לארוחות חגיגיות

אפרת מוסקוביץ

|

10.07.16 | 23:05

פרגיות מחבת ברוטב תפוזים, סילאן וסויה (צילום: אפרת מוסקוביץ)
פרגיות מחבת ברוטב תפוזים, סילאן וסויה (צילום: אפרת מוסקוביץ)
לקראת פסח האחרון עמלתי רבות על פשטידה חגיגית שגם תתאים כמנה עיקרית – משהו שיהיה משביע וגם מרשים, לא מסובך אבל כזה שאפשר להביא בגאווה לחמותך. קיצצתי, טיגנתי, השריתי, אפיתי, צלחתתי - והגשתי את הפשטידה לצוות השופטים המכונה "המשפחה" בארוחת השבת המכונה "תוכנית הגמר הגדול".

 

"ממש נחמד…" הם אמרו, "אפשר עוד מהפרגית בתפוזים וסילאן? יצא לך מעולה".

 

אז קבלו את ההפתעה הגדולה של הערב, התפנית בעלילה, המנה המנצחת שלוקחת גם בארוחות חגיגיות וגם בשאר ימות השנה: פרגיות ברוטב תפוזים וסילאן – הכל במחבת אחת. זה טעים כמו שזה נשמע וקל אפילו יותר.

 

  • עוד מתכונים קלים ומעולים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"

 

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 1 ק"ג פרגיות
  • 1 תפוז
  • שמן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט
  • 1/2 כוס (170 גרם) סילאן טהור ללא תוספת סוכר
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף
  • 2 כפות קורנפלור

 

אופן ההכנה

  1. מנקים את הפרגיות משומן וחותכים אותן לנתחים קטנים בגודל אצבע. שוטפים את התפוז וחוצים אותו. חותכים כל מחצית לפרוסות, יחד עם הקליפה.
  2. מחממים במחבת גדולה מעט שמן ומטגנים את נתחי הפרגיות, תוך ערבוב, עד שהם מלבינים מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את מיץ התפוזים, הסילאן, פרוסות התפוזים, הסויה והצ'ילי ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים רבע שעה.
  4. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים לכוס שתי כפות מהרוטב שבמחבת ומערבבים היטב.
  5. יוצקים למחבת את בלילת הקורנפלור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2 דקות על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג