
אמרנט הוא פסאודו-דגן שמקורו במרכז אמריקה. מבין כל סוגי הדגנים הוא היחיד שמכיל חלבון מלא, ממש כמו חלבון מהחי. הוא עשיר בסידן פי שלושה מכל דגן אחר, וכן בברזל, מגנזיום, זרחן ואשלגן. כמו כן, נמצא כי הוא מפחית את רמות הכולסטרול בגוף.
המרכיבים:
12 יחידות/ 145 קלוריות ליחידה
- 1/2 כוס אמרנט
- 1/4 כוס (50 גרם) שקדים, קצוצים
- 1/4 כוס (40 גרם) פקאנים, קצוצים
- 1/4 כוס (50 גרם) חמוציות
- 1/2 כוס חמאת שקדים
- 1/4 כוס סילאן (או דבש)
- קורט מלח
ההכנה:
1. מחממים סיר גבוה. בודקים שהסיר חם מספיק על ידי פיזור מספר גרגירי אמרנט, כשהגרגרים מתפוצצים במהירות (כמו פופקורן) אפשר להתחיל.
2. מפזרים 2 כפות גרגירי אמרנט בתחתית הסיר ומכסים במכסה. מקפידים לערבב את הסיר בתנועות מעגליות ולהסיר מהאש במהירות. חוזרים על התהליך מספר פעמים עד שכל הגרגירים מתפצחים (בדומה להכנת פופקורן). .
3. שמים בסיר את חמאת השקדים, הסילאן והמלח ומבשלים על אש קטנה עד לקבלת נוזל אחיד. מסירים מהאש ומוסיפים את האמרנט, השקדים , הפקאנים והחמוציות. מערבבים עד לאיחוד מלא.
4.מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 20X30 ס"מ. משטחים את העיסה בתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מקפיאים במשך שעתיים שעות לפחות. חותכים לריבועים ושומרים בקירור.
- איך לשמור? בקופסה אטומה במקרר, עד שבועיים.
- גיוון: ניתן ליצוק שוקולד חם על החטיפים לפני ההקפאה.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים