
לשימוש הכתבה בלבד עוגת שזיפים עם שזיפים חצויים סיר לשבת עוגות שזיפים
(עוגת שזיפים לימונית)
עוגת שזיפים לימונית
מתכון של סימה סבן מבית שאן.
מרכיבים
- תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
- 8 שזיפים אדומים, מגולענים וחצויים
- 200 גרם חמאה רכה או מרגרינה בטעם חמאה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- 1 כפית תמצית וניל
- 6 ביצים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 4 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מתקינים במיקסר את המקצף. מקציפים יחד את החמאה, הסוכר, קליפת הלימון, מיץ הלימון ותמצית הווניל במשך 3-2 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך הקצפה - מחכים בכל פעם עד שהביצה הקודמת נבלעה בקציפה.
- מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים אותם ידנית לתוך הקציפה – בכל פעם מוסיפים רק חלק מהקמח.
- משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה. מסדרים על העוגה את חצאי השזיפים, כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה, ומשקעים אותם מעט בתוך הבצק.
- מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון ומפזרים על העוגה.
- אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת השזיפים יוצא נקי.
עוגת שזיפים עם פירורים
מתוך מחברת המתכונים של אמא שלי, רות ראונר.
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 150 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 3 כוסות (420 גרם) קמח תופח
- 1/3 כוס מים, חלב או שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת פרווה)
- 200 גרם (קצת יותר מ-1/2 כוס) ריבה
- 500 גרם שזיפים אדומים חצויים
- חמאה או מרגרינה לשימון התבנית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מערבבים את החמאה (או המרגרינה), הסוכר והביצה במיקסר או עם מטרפה.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח לתערובת שבקערה, תוך ערבול אטי. ממשיכים לערבל רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (מרגע שמוסיפים את הקמח רצוי לערבב כמה שפחות – כך העוגה תהיה יותר רכה ואוורירית).
- מוסיפים לתערובת את המים (או החלב / שמנת) ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- מרפדים את תחתית התבנית ואת דפנותיה ב-2/3 מהבצק.
- מורחים את הריבה על הבצק. מסדרים את השזיפים על הריבה כשצדם החתוך פונה הקליפה כלפי מטה.
- מגרדים את יתרת הבצק על השזיפים באמצעות פומפייה גסה.
- אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
עוגת שזיפים שיכורים
מתכון של רחל אליאס מרמת ישי.
מרכיבים
תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ
- כ-14 שזיפים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
- 3 כפות קוניאק
- 1/2 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 200 גרם חמאה
- 3 ביצים
- לקישוט: 2-1 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- משרים את השזיפים בקוניאק במשך 30 דקות לפחות (כדאי לערבב מדי פעם).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות.
- לאחר שהעוגה הצטננה מפזרים עליה אבקת סוכר.
גיוון
- במקום לחתוך את השזיפים לקוביות, חותכים אותם לאורכם לשמיניות או רבעים. לא מערבבים אותם עם הבצק, אלא מסדרים יפה מעליו.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע