להקפיא את הקיץ: כך תכינו לבד תיבוליות וקוביות קרח בטעמים

שלגוני פירות, שייקים בטעמים מיוחדים, תיבוליות לאוכל ועוד המון רעיונות לקוביות קרח שאפשר להכין עם הילדים, ולהפשיר כשמתחשק לכם משהו טעים ובריא

קוביות קרח עם חתיכות פרי (צילום: עודד חוברה)
קוביות קרח עם חתיכות פרי (צילום: עודד חוברה)
גלידוניות יוגורט ופירות  (צילום: עודד חוברה)
גלידוניות יוגורט ופירות (צילום: עודד חוברה)

 הקפאה היא שיטת שימור מזון מצוינת שמשמרת ערכים תזונתיים ביחד עם טעם וריח. רובנו מסתפקים בהקפאת ירקות ובשר, אבל האמת היא שאפשר להקפיא עוד המון דברים - תרכיזי פרי, תמציות שייקים, ממתקים בריאים לילדים ועוד. השימוש בתבנית של קוביות הקרח הופך את כל הסיפור ליעיל וחסכוני יותר - החלוקה ליחידות קטנות מאפשרת שימוש בכמות הנדרשת בלבד. כך ניתן לקצר תהליכי בישול או להכין משקאות צוננים ומעניינים כשהאורחים קופצים לביקור. אם אתם הורים שמחפשים תעסוקה לילדים בחופש הגדול – הרווחתם פעמיים! צרפו אותם להכנה, ותיהנו יחד מפעילות בריאה וטעימה.

 

מה צריך?

מגשי קוביות קרח - יש כאלו הנסגרים הרמטית, או כאלו העשויים מסיליקון, והקוביות מחליקות מהם בקלות.

טיפ: כשמכינים קוביות בעבור הילדים, אפשר לצרף מקל ארטיק (ניתן למצוא בחנויות יצירה). כך הם ירגישו שהם אוכלים שלגון אמיתי.

 

שלגונים

-----------

 

קוביות מיץ פרי בשכבות

מה צריך? שני מיצי פרי בשני צבעים לפחות. מומלץ להשתמש במיץ מפרי שסחטתם זה עתה, או מיץ פרי סחוט טבעי שנקנה במקררי המרכולים ללא תוספת סוכר.

ההכנה: יוצקים שכבה אחת עד גובה 1/3 התבנית. מקפיאים לפחות 3 שעות. יוצקים שכבת מיץ בצבע מנוגד, ומקפיאים שוב ל-3 שעות. יוצקים עוד שכבת מיץ בצבע הראשון (או בצבע שלישי).

גיוונים: אפשר להוסיף חתיכות פרי קטנות או רסק פרי.

לקבלת ארטיק קרח בריא – נעצו מקל ארטיק בשלב השכבה השנייה.

 

גלידוניות יוגורט ופירות

מה צריך? (להכנת 4 ארטיקים) 2 מכלי יוגורט, 1/2 כוס פירות יער טריים או קפואים (יש להפשיר מעט לפני השימוש),

1 כפית דבש

ההכנה: שמים בקערה את הפירות ומועכים. מוסיפים גביע יוגורט אחד ומערבבים. מערבבים את גביע היוגורט השני עם הדבש (לא חובה. אפשר להשאירו בטעם הטבעי).

בכלי של קוביות גדולות או בתבנית ארטיקים, מניחים פירות יער שלמים בתחתית. יוצקים מעל שכבת יוגורט טבעי או ממותק, ומעל שכבת יוגורט מעורבב עם פירות יער. אין צורך להקפיא בין השכבות.

גיוונים: אפשר להשתמש בפירות אחרים; להוסיף קינמון.

 

קוביות למשקאות ושייקים

--------------------------------

 

קוביות תרכיז פטל ולימון

הזדמנות נפלאה ללמד את הילדים איך מכינים באמת סירופ פטל, עם תרכיז פרי אמיתי וצבע נהדר.

מה צריך? 200 גרם פטל טרי או קפוא, 2/3 כוס מיץ לימון סחוט, 4 כפות דבש/ סילאן/ סירופ מייפל מהולים בחצי כוס מים.

ההכנה: טוחנים את הפטל במעבד מזון, מוסיפים את מיץ הלימון והמים הממותקים, ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית הקוביות (אני השתמשתי בתבנית דובונים), ומקפיאים.

ההגשה: שמים בכל כוס קובייה או שתיים (תלוי בטעם ובגודל), מוסיפים מים קרים וקרח, ומערבבים.

גיוונים: אפשר להשתמש בפירות יער שונים - אוכמניות, דומדמניות ובחורף - בתותים.

 

 

קוביות לימונענע

משקה מרענן לא סוכר או ממתיק. מי שחייב המתקה, יכול להמיס ממתיק במים רותחים ולהוסיף לתערובת.

מה צריך? מיץ טרי סחוט מ-2 לימונים, 1/2 כוס מים, 18 עלי נענע

ההכנה: מערבבים את מיץ הלימון והמים. יוצקים לתוך 6 קוביות. מוסיפים לכל קובייה כמה עלי נענע, ומכניסים למקפיא.

ההגשה: מוסיפים לכוס מים קרים, קוביית לימונענע וקוביית קרח.

גיוונים: טוחנים את הנענע במעבד מזון, ומוסיפים לימון קצוץ (כולל הקליפה) לקוביות לפני ההקפאה.

 

דובוני קרח בטעם פטל ולימון (צילום: עודד חוברה)
    דובוני קרח בטעם פטל ולימון(צילום: עודד חוברה)

     

     

    קוביות לאייס-וניל

    קוביות מהירות לשדרוג שייקים בטעם וניל. ויש גם גרסה לטבעונים.

    מה צריך? יוגורט/ חלב קוקוס/ חלב אורז/ חלב שקדים; פירורי וניל אמיתי (להשיג בחנויות ייעודיות לבישול)

    ההכנה: מערבבים את היוגורט או החלב הטבעוני עם פירורי הווניל, יוצקים לקוביות ומקפיאים.

    ההגשה: שולפים כשמכינים שייק פירות.

    גיוונים: אפשר להוסיף לקוביות אגוזים או אבקת קקאו לקבלת קוביות לשייקים עם ניחוח שוקולדי.

     

    קוביות לאייס וניל (צילום: עודד חוברה)
      קוביות לאייס וניל(צילום: עודד חוברה)

       

      קוביות אספרסו לאייס קפה

      מה צריך?

      קפה אספרסו או 1 כפית קפה נמס איכותי, 1/3 כוס מים רותחים.

      ההכנה: מכינים את הקפה במכונת קפה או מממיסים את הקפה הנמס במים הרותחים. מניחים לצינון. יוצקים לקוביות ומקפיאים.

      ההגשה: כשמתחשק קפה קר שמים בכוס גדולה 2 קוביות אספרסו, חלב לפי הטעם וקוביות קרח רגילות עד למילוי הכוס.

      גיוונים:

      לאספרסו אלכוהולי יש להוסיף שוט קלואה בשלב ההכנה.

       

      קוביות אספרסו לאייס קפה מהיר (צילום: עודד חוברה)
        קוביות אספרסו לאייס קפה מהיר(צילום: עודד חוברה)

         

        קוביות ללאטה טי

        מה צריך? שקיות תה או עלי תה. תבלינים טחונים ויבשים, כמו קינמון, הל ציפורן, גינג'ר.

        ההכנה: מכינים צ'אי מרוכז, מוסיפים תבלינים לפי הטעם. מניחים לצינון. יוצקים לקוביות ומקפיאים.

        הגשה: מערבבים בכוס גדולה 3 קוביות תה עם חלב (רגיל או טבעוני) וקרח.

         

        קוביות אייס בריאות

        מה צריך? 1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי, 3 כפיות דבש, 1 כפית כורכום, 1 כף גינ'ג'ר טרי מגורר, 1 כפית קינמון.

        ההכנה: מערבבים היטב את כל המרכיבים, יוצקים ל-6 קוביות ומקפיאים.

        ההגשה: שמים בכוס קובייה אחת, מים קרים וקרח, מערבבים ומגישים.

        גיוונים: בחורף אפשר להגיש גרסה חמה עם מים רותחים.

          

        קוביות מי פירות וירקות

        רוצים להכין לעצמכם בקבוק מי פירות וירקות מרענן? חתכו ירקות ופירות (מלפפונים, לימונים, פירות יער או כל שילוב אחר). שימו בקוביות, כסו במים והקפיאו. בבוקר שימו 4-3 קוביות בבקבוק האישי, הוסיפו מים וצאו לדרככם.

         

        קוביות מי פירות למים בטעמים (צילום: עודד חוברה)
          קוביות מי פירות למים בטעמים(צילום: עודד חוברה)

           

           

          תיבוליות לאוכל

          -------------------

           

          תיבוליות אסיאתיות

          תיבוליות שישמשו אתכם בכל פעם שתרצו להכין תבשיל בטעם וניחוח אסיאתי.

          מה צריך? 5 בצלים ירוקים (כולל החלק הלבן), 6 שיני שום, חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי וקלוף (בגודל אצבע) , 4 כפות רוטב סויה, 1/2 כוס חמים.

          ההכנה: טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום והג'ינג'ר. מעבירים לקערה, מוסיפים את המים והסויה ומערבבים היטב. יוצקים לקוביות קטנות ומקפיאים.

          גיוונים: אפשר להחליף את רוטב הסויה בכל רוטב אסיאתי אחר, כמו טריאקי, צ'ילי מתוק וכו'.

           

          תיבוליות בניחוח המזרח הרחוק (צילום: עודד חוברה)
            תיבוליות בניחוח המזרח הרחוק(צילום: עודד חוברה)

             

            תיבוליות פסטו

            לתוספת לפסטה, לממרח על לחם או לתיבול בישול איטלקי.

            מה צריך? 2 כוסות עלי בזיליקום טריים, 50 גרם צנוברים, 3 כפות שמן זית, 2 שיני שום, מיץ מ-1/2 לימון, מעט מלח גס.

            ההכנה: טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים. יוצקים לקוביות קטנות ומקפיאים.

            גיוונים: אפשר להחליף את הצנוברים באגוזים ולקבל ממרח פסטו אגוזים.

             

            תיבוליות פסטו (צילום: עודד חוברה)
              תיבוליות פסטו(צילום: עודד חוברה)

               

              תיבוליות עשבי תיבול

              הקפיאו עשבי תיבול קצוצים האהובים עליכם, והוסיפו לתבשיל המתאים את הקוביות הקפואות.

              מה צריך? 1 כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, אורגנו, טימין), 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום.

              ההכנה: טוחנים במעבד מזון את המרכיבים, יוצקים לקוביות קטנות ומקפיאים.

               

                

              תיבוליות רוטב עגבניות ועשבי תיבול

              הכנתם רוטב עגבניות? הקפיאו חלק מהרוטב בקוביות, ובכל פעם שתרצו רוטב עגבניות לשקשוקה או לפסטה, שלפו את הקוביות המוכנות והוסיפו לתבשיל.

              גיוונים:

              הוסיפו עשבי תיבול כמו בזיליקום, טימין, אורגנו, רוזמרין, וכך תקבלו בכל פעם תיבוליות בטעם מעט שונה.

               

              תיבוליות רוטב עגבניות (צילום: עודד חוברה)
                תיבוליות רוטב עגבניות(צילום: עודד חוברה)

                 

                 

                רעיונות קטנים ומבריקים שיחסכו לכם כסף וזמן

                -----------------------------------------------------------

                 

                קוביות יין

                נשאר לכם יין מהארוחה, ולא נראה לכם שתשתו בימים הקרובים? צקו אותו לקוביות, הקפיאו ושלפו בפעם הבאה שאתם צריכים יין לבישול.

                 

                ארטיק אבטיח

                נעצו מקלות ארטיק בחתיכות אבטיח והקפיאו. גם טעים, גם בריא וגם זול.

                 

                צינון מקורי

                הקפיאו ענבים ירוקים וצננו בהם בקבוק יין לבן עם ההגשה. אם אתם מגישים קווה, השתמשו בענבים סגולים-אדומים.

                 

                נשאר יין מהארוחה? הקפיאו בקוביות, והן ישמשו אתכן בהכנת התבשיל הבא (צילום: עודד חוברה)
                  נשאר יין מהארוחה? הקפיאו בקוביות, והן ישמשו אתכן בהכנת התבשיל הבא(צילום: עודד חוברה)

                   

                  חגיגה פרחונית

                  הקפיאו פרחי מאכל בקוביות קרח שקופות לקישוט השולחן או לקירור שמפניה חגיגית במיוחד.

                   

                   

                  ממתק קפוא

                  הקפיאו רסק פרי טרי שהכנתם כממתק בריא לאחר ארוחה. מומלץ לשלב צבעים מנוגדים, כמו אבטיח אדום וענבים ירוקים.

                   

                  ממתק פירות מיובשים קפוא

                  הקפיאו בתוך יוגורט (רגיל/ כבשים/ עזים/ באפלו) תערובת של שקדים או שברי אגוזים עם חמוציות או צימוקים לקבלת ממתק קריר, טעים ובריא.

                   

                   

                  ממתק פרי קפוא (צילום: עודד חוברה)
                    ממתק פרי קפוא(צילום: עודד חוברה)

                     

                     

                     

                     
                    הצג:
                    אזהרה:
                    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד