אבטיח, באו חברים לשחק! - צירופי
טעמים מגניבים עם הפרי האדום

בפעם הבאה שאתם חותכים אבטיח אל תתנו לו להיות לבד בצלחת. צרפו לו חברים והכינו אתו סביצ'ה, סלט מיוחד ואפילו ברוסקטה

מערכת Xnet

|

05.07.16 | 23:05

סביצ'ה עם אבטיח וגבינת ברי (צילום: אפיק גבאי)
סביצ'ה עם אבטיח וגבינת ברי (צילום: אפיק גבאי)

מתכונים של דנה אלמוסני, באדיבות מועצת החלב.

 

סביצ'ה עם אבטיח וגבינת ברי

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 450 גרם פילה סלמון או דג ים לבן, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כוסות אבטיח, חתוך לקוביות
  • 200 גרם גבינת ברי כבשים, חתוכה
  • 1 פלפל ירוק או אדום חריף, חתוך דק דק
  • 1 אבוקדו, חתוך לקוביות
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 1 לימון, סחוט
  • שמן זית
  • מלח גס
  • מעט פלפל שחור טחון
  • לחם קלוי

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים ומעבירים לכוסות הגשה.
  2. מוסיפים לכל כוס לחם קלוי, מפזרים מעל מעט מלח גס ומגישים מיד.

 

סלט עלים, דלעת ערמונים ואבטיח (צילום: אפיק גבאי)
    סלט עלים, דלעת ערמונים ואבטיח(צילום: אפיק גבאי)
     

     

    סלט עלים, דלעת ערמונים ואבטיח

     

    מרכיבים

    3 מנות

     

    • 1 דלעת ערמונים
    • שמן זית
    • 50 גרם גרעיני דלעת
    • 1 כוס כדורי אבטיח (קורצים עם כף פריזאן) או קוביות אבטיח
    • 1 שקית מיקס עלים
    • 1 כוס ברוקומיני
    • 1 בצל סגול קטן, חתוך לפרוסות דקות
    • 1 צנצנת ארטישוק קלוי על הגריל, מסוננת מנוזלים
    • 200 גרם גבינת פקורינו, חתוכה עם קולפן לפסים דקים (או גבינה כחולה מפוררת, שתיתן קונטרה עוקצנית למתיקות של האבטיח)

     

    לרוטב

    • 5 כפות שמן זית
    • 3 כפות חומץ בלסמי
    • 2 כפות סוכר חום
    • 1 כפית מלח
    • 1 כף אורגנו טרי (לא להחליף ביבש)
    • 1 כף נענע טרייה
    • 30 גרם גבינת פקורינו או גבינה כחולה

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. חוצים את דלעת הערמונים ומרחיקים את הסיבים והגרעינים. מברישים את החלק הפנימי במעט שמן שית ומניחים בתבנית, כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה. אופים כ-30 דקות, עד שדלעת הערמונים מתרככת. מצננים וחותכים לקוביות.
    2. קולים את גרעיני הדלעת במשך כמה דקות במחבת ללא שמן, עד שהם מפיצים ריח נעים.
    3. שנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.
    4. שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים. אם לא מגישים את הסלט מיד, כדאי לשמור בנפרד את הרוטב, האבטיח והגבינה, ולהוסיף אותם רגע לפני ההגשה.

     

    ברוסקטה עם אבטיח וגבינת מוצרלה (צילום: אפיק גבאי)
      ברוסקטה עם אבטיח וגבינת מוצרלה(צילום: אפיק גבאי)
       

       

      ברוסקטה עם אבטיח וגבינת מוצרלה

       

      מרכיבים

      5-6 מנות

       

      • בגט או לחם טוב
      • 1/4 אבטיח, חתוך למשולשים קטנים בעובי של 2 ס"מ
      • שמן זית
      • 1 לימון, חתוך לקוביות (עם הקליפה, ללא הגרעינים)
      • צנצנת אנשובי
      • 1 בצל סגול, חתוך לפרוסות דקות
      • 1 כוס זיתי קלמטה
      • 4 כדורי מוצרלה, קרועים לפיסות
      • חופן עלי אורגנו טריים
      • אפשרות: חומץ בלסמי

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
      2. פורסים את הלחם וקולים 5-3 דקות בחום גבוה, עד להזהבה קלה. מוציאים, אבל לא מכבים את התנור.
      3. מניחים את פרוסות האבטיח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים 5-3 דקות, עד לשיזוף קל.
      4. מניחים על כל פרוסת לחם 2 פרוסות אבטיח, 3-2 קוביות לימון, פילה אנשובי, טבעות בצל, זית וקרעי מוצרלה. מקשטים בעלי אורגנו ומזלפים מעל מעט שמן זית (ואם רוצים, גם מעט חומץ בלסמי).

       

      נשיקות מרנג עם אבטיח וקרם גבינה (צילום: אפיק גבאי)
        נשיקות מרנג עם אבטיח וקרם גבינה(צילום: אפיק גבאי)
         

         

        נשיקות מרנג עם אבטיח וקרם גבינה

         

        מרכיבים

        כ-5 מנות

         

        למרנג

        • 100 גרם חלבון (2 חלבונים מביצה בגודל L)
        • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
        • 1 כפית תמצית וניל
        • 100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר

         

        לקרם

        • 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת מתוקה
        • 2 כפות סוכר
        • 250 גרם גבינת שמנת
        • 1 כפית קליפת לימון מגוררת

         

        להגשה

        • 1 כוס קוביות אבטיח
        • 50 גרם שקדים מקורמלים
        • 1 כוס אבטיח שנטחן עם כף נענע

         

        אופן ההכנה

         

        המרנג

        1. מחממים את התנור לחום נמוך מאוד (70 מעלות).
        2. מציירים על נייר אפייה עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ ומניחים את הנייר בתבנית אפייה, כשהצד המצויר פונה כלפי מטה.
        3. שמים את החלבון והסוכר בקערה. מניחים את הקערה על סיר שבו מעט מים רותחים (הקפידו שהמים לא ייגעו בתחתית הקערה) ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד שמתקבל קצף גמיש וחמים.
        4. מסירים את הקערה מהסיר ומקציפים כ-8 דקות נוספות, עד שמתקבל קצף יציב וסמיך. כדקה לפני סוף ההקצפה מוסיפים את תמצית הווניל.
        5. מנפים על הקצף את אבקת הסוכר ומקפלים אותה בעדינות לתוכו. מעבירים את הקצף לשק זילוף.
        6. מזלפים את הקצף בתבנית בעיגולים לפי המעגלים ששרטטנו. אופים כ-3 שעות, עד שנשיקות המרנג אפויות היטב מבפנים. מקררים לטמפרטורת החדר.

         

        הקרם וההגשה

        1. מקציפים את השמנת והסוכר במהירות גבוהה לקצפת יציבה.
        2. שמים את הגבינה בקערה, מוסיפים 2 כפות מהקצפת ומערבבים היטב, כדי לרכך את הגבינה. מקפלים פנימה את יתרת הקצפת ואת קליפת הלימון.
        3. מזלפים או מורחים את קרם הגבינה על הנשיקות. מפזרים מעל את קוביות האבטיח ואת השקדים, ומזלפים מעט מהאבטיח הטחון.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד