
אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות, בוטנים וג'ינג'ר (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
4-3 מנות
- 200 גרם אטריות שעועית שחורה (להשיג בחנויות טבע)
- 1 כוס שעועית ירוקה
- 2 כפות שמן קנולה
- 3 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות
- 1 פלפל ירוק חריף, פרוס
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1/2 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
- 4 פטריות טריות, פרוסות
- 3 כפיות שמן שומשום
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס בוטנים קלויים גרוסים
- לעיטור (לא חובה): 2 כפות שומשום קלוי, כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- מבשלים את אטריות השעועית בהתאם להוראות היצרן, ומסננים.
- חולטים את השעועית הירוקה במשך 10 דקות במים רותחים, ומסננים.
- מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה או בווק. מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הפלפלים המתוקים והחריפים ואת השום, ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר והפטריות ומטגנים עוד 5 דקות.
- מוסיפים את אטריות השעועית המבושלות ואת שאר המרכיבים, למעט הבוטנים, ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות נוספות. מוסיפים את הבוטנים ומערבבים. מעבירים לכלי הגשה, מעטרים בשומשום ובכוסברה, אם רוצים, ומגישים מיד.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"