פסטה עם אפונה עדינה

נמאס לכם מפסטה ברוטב עגבניות? הגיע הזמן לתוספות חדשות ומרעננות: ספגטי עם עשבי תיבול ואפונה עדינה, ב-10 דקות הכנה בלבד

פסטה עם אפונה עדינה (צילום: נטע-חן ליבנה)
פסטה עם אפונה עדינה (צילום: נטע-חן ליבנה)

להבדיל מאפונה ירוקה, אפונה עדינה נחשבת לירק ולא לפחמימה. היא מעשירה את הפסטה בסיבים תזונתיים, בצבע נפלא - ובעיקר בטעם רענן.

 

 

המרכיבים

 (4-3 מנות)

 

  • 250 גרם פסטה
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 1/2 1 כוסות אפונה עדינה, טרייה או קפואה שהופשרה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח, פלפל שחור 

 

ההכנה

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים 1/2 כוס מהנוזל בצד.

2. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את השום עד הזהבה. מוסיפים את מי הפסטה ומבשלים עד שהם מצטמצמים בחצי.

3. מוסיפים את הפסטה, האפונה, הפרמזן, הפטרוזיליה והבזיליקום. מתבלים לפי הטעם ומבשלים תוך ערבוב עוד כ־8 דקות. מגישים מיד, חם.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג