עוף בלימון ופפריקה מעושנת
עם שני טריקים - ותפוחי אדמה

עוף עם טעם משגע שמוציא את המקסימום ממרכיבים פשוטים בזכות שיטת ההכנה המיוחדת. הסוד הוא במה ששמים בתוכו - ומתחתיו

מערכת Xnet

|

03.07.16 | 22:42

עוף בלימון ופפריקה מעושנת עם תפוחי אדמה (צילום:תום פרזמן)
עוף בלימון ופפריקה מעושנת עם תפוחי אדמה (צילום:תום פרזמן)

בשנים האחרונות זוכים השווקים בישראל לעדנה: חנויות ותיקות מוצפות בקהל צעיר, שיודע להעריך איכות וניסיון, ובמקביל נפתחות בהם חנויות ומסעדות שמציעות טעמים ומוצרים חדשים.

 

הספר "טעמים של שוק", שיצא לאור לאחרונה, מנסה למפות את ההיצע הקולינרי העשיר ברבים מהשווקים, משוק באר שבע בדרום ועד שוק תרשיחא בצפון. לצד סקירת החנויות, הדוכנים והמסעדות שבכל שוק, יש בספר גם מתכונים המבוססים על התוצרת הטרייה שאפשר לקנות בו. את המתכונים תרמו שפים ובשלנים שמכירים את השווקים מקרוב, ובהם יהונתן בורוביץ', תום פרנץ, מיכאל כ"ץ, עלאא מוסא ואינס שילת ינאי.

 

בחרנו להביא כאן מתכון לעוף בלימון עם פפריקה מעושנת של השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" שבסגולה ובבאר שבע. את המתכון הופכים למיוחד שני טריקים קטנים: בחלל הבטן של העוף שמים לימון קצוץ, שמבשם את הבשר ונותן לו טעם משגע; ומתחת לעוף מניחים פרוסות עבות של חלה, שסופגות את כל המיצים והטעמים שמופרשים בזמן הבישול.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • עוף צעיר במשקל 1.5 ק"ג, רצוי ללא עצמות (אפשר לבקש מהקצב להסיר אותן)
  • 1/4 עד 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מעושנת
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לרבעים
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 2 עגבניות
  • 5 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 לימון קצוץ גס
  • 4 פרוסות חלה עבות

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את העוף בקערה. יוצקים עליו את שמן הזית, ומתבלים בפפריקה המעושנת, במלח ובפלפל לבן. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים. מכסים ומניחים במקרר לשעה-שעתיים, עד שהפפריקה צובעת את העוף ואת התפודים באדום יפה.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. קוצצים את הכוסברה ואת העגבניות ומעבירים לקערה. מערבבים עם שיני השום והלימון, מתבלים במלח ומכניסים אל חלל הבטן של העוף.
  4. מניחים את פרוסות החלה אפייה. שמים עליהן את העוף ומסדרים סביבו את תפוחי האדמה. וצולים שעה, עד שהעוף מתבשל לחלוטין, עורו משחים ותפוחי האדמה מתרככים. בזמן זה החלה סופגת את השומן והטעמים.
  5. מניחים את העוף בכלי הגשה וסביבו את תפוחי האדמה. את המנה הזאת מומלץ לאכול בידיים.

 

  • מתוך "טעמים של שוק", הוצאת "דני ספרים", 88 שקל

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג