מרק יוגורט קר עם מלפפונים
יוגורט עזים הוא דל בלקטוז ולכן קל יותר לעיכול ואינו גורם ליצירת גזים ולנפיחות בבטן. המלפפון מכיל פלבונואידים - נוגדי חמצון התורמים למניעת נפיחות בבטן.
מרכיבים ל-3 מנות:
1/2 ליטר יוגורט עזים 5%
3 מלפפונים קלופים ומגורדים בפומפייה
מיץ מ־1/2 לימון
1 שן שום קצוצה
1/3 כוס עלי נענע קצוצים
7 עלי זעתר טריים, קצוצים
מלח ופלפל, לפי הטעם
1 עגבנייה חצויה לשניים
אופן ההכנה:
1. מערבבים את היוגורט עם המלפפונים, הלימון, השום, עשבי התיבול, ומתבלים במלח ובפלפל.
2. סוחטים פנימה את העגבנייה ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
118 קלוריות
12 גרם פחמימות
6 גרם חלבון
5 גרם שומן
כריך פתוח עם טונה
חומצות השומן אומגה 3, שנמצאות בדגים כמו סלמון, טונה, הליבוט, מקרל או הרינג, מגבירות את ייצורם ואת פעילותם של כמה אנזימים המעורבים בפירוק השומן ובשריפתו. השתדלו לשלב דגים בתפריט השבועי שלכם פעמיים בשבוע לפחות.
מרכיבים למנה אחת:
1 לחמנייה מקמח מלא (עם גרעינים מעל)
1 קופסת טונה בשמן זית
1/3 כוס עלי נענע קצוצים
1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים
1/3 פלפל ירוק חריף, קצוץ
מלח ופלפל, לפי הטעם
1 לימון סחוט
1/2 בצל סגול חתוך לטבעות
5 עגבניות שרי פרוסות
חופן נבטי ברוקולי, צנונית או חרדל
אופן ההכנה:
1. מסננים את הטונה, מערבבים עם עשבי התיבול והפלפל החריף, מתבלים ומוסיפים את מיץ הלימון.
2. מניחים את התערובת על הכריך ומוסיפים בצל, עגבניות ונבטים.
ערכים תזונתיים למנה:
464 קלוריות
48 גרם פחמימות
39 גרם חלבון
14 גרם שומן
סלמון אפוי בתנור עם שומר ועגבניות שרי
שומר הוא אחד הירקות המומלצים ביותר לטיפול בבעיות עיכול ובגזים, וגם ממריץ את תהליך הוצאת הרעלים דרך השתן.
מרכיבים ל-2 מנות:
1 שומר חתוך לפרוסות דקות לאורך
1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל,
לפי הטעם
1 שן שום קצוצה
2 פילטים סלמון (100 גרם כל אחד)
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית חרדל
1/2 כפית דבש
מיץ מ־1/2 לימון
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות.
2. מסדרים את השומר הפרוס והעגבניות בתבנית אפייה. מזליפים מעליהם את שמן הזית, מתבלים ומוסיפים את השום, ואופים במשך 12 דקות.
3. מניחים מעל השומר והעגבניות את הסלמון עם העור כלפי מטה. מערבבים את כל חומרי הרוטב, מזליפים על הסלמון ואופים
2 דקות נוספות.
ערכים תזונתיים למנה:
453 קלוריות
7 גרם פחמימות
27 גרם חלבון
35 גרם שומן
סלט קייל, תפוח ירוק, אנדיב, בזיליקום ואגוזי מלך
ירקות עליים ופירות כמו תפוח עשירים בנוגדי חמצון הבולמים את התהליך הדלקתי שמאט את שריפת השומן, ובעקבות זאת מגבירים את קצב שריפת האנרגיה.
מרכיבים ל-4 מנות:
- 10 עלי קייל
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- 2 אנדיב פרוסים
- 2 תפוחי עץ ירוקים
- 8 אגוזי מלך שבורים גס
לרוטב:
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1/2 כפית דבש
- 1 שן שום קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית חרדל
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
2. מערבבים את כל סוגי העלים ויוצקים עליהם את הרוטב.
3. מוסיפים את התפוחים ואת האגוזים ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
262 קלוריות
12 גרם פחמימות
4 גרם חלבון
23 גרם שומן
סלט פפאיה ירוקה עם עוף צרוב
הפפאיה מכילה פפאין (אנזים שנמצא במיץ הפרי ובעלים שלו) שעוזר בפירוק חלבונים ופחמימות ובכך מקל על תהליך העיכול. העוף מכיל חלבון. מחקרים מראים שתזונה עשירה בחלבון גורמת לעלייה במסת השריר ומגבירה את חילוף החומרים במנוחה. רקמת שריר שורפת פי שבעה יותר קלוריות מרקמת שומן.
מרכיבים ל-2 מנות:
- 1 כפית שמן זית
- 2 נתחים של חזה עוף
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- 1 פפאיה ירוקה חתוכה לגפרורים
- 10 עגבניות שרי פרוסות
- 1/2 בצל סגול חתוך לטבעות
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים
- 1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
לרוטב:
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1/3 פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 1 לימון סחוט
- 2 כפות רוטב סויה בהירה (במחלקות הטבע)
- 1 כפית מייפל טבעי
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת פסים, מפזרים על חזה העוף מעט מלח ופלפל שחור וצורבים כמה דקות מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות דקות.
2. מערבבים את הפפאיה, העגבניות, הבצל ועשבי התיבול.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הפפאיה.
4. מוסיפים את רצועות העוף ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
305 קלוריות
23 גרם פחמימות
35 גרם חלבון
6 גרם שומן
גלידת בננה עם מאצ'ה
מאצ'ה - אבקת התה הירוק היפנית - נחשבת לסופר־פוד. היא מאזנת את רמת הסוכר בגוף, מסייעת בהורדת הכולסטרול ומכילה נוגדי חמצון בריכוז הגבוה פי עשרה לעומת התה הירוק הרגיל (שגם הוא מגביר את חילוף החומרים למשך כמה שעות וגם משפעל קולטנים המאיצים את שריפת השומן).
מרכיבים ל-3 מנות:
- 3 בננות קלופות וקפואות למשך הלילה
- 2 תמרים מזן מג'הול בלי גרעין
- 1 1/2 כפיות אבקת תה ירוק (בחנויות הטבע)
- 1 חופן קרח
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או לבלנדר חזק ומגישים מיד.
ערכים תזונתיים למנה:
109 קלוריות
25 גרם פחמימות
1 גרם חלבון
0 גרם שומן
- שפית אורחת: מירי הבר, בעלת Bon Miri, סדנאות בישול ברשפון
- סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'
- ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית
עוד אוכל בריא לקיץ:
פלאפל קינואה וברוקולי אפוי ומתפצפץ
ספרינג רול וייטנאמי בעשר דקות עבודה