סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות

גרסה קלה במיוחד לסלט המבושל: צריך רק לטגן כמה דקות, ואת שאר העבודה יעשה בישול ארוך

אפרת סיאצ'י

|

02.07.16 | 22:32

סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
 

מרכיבים

  • 1 חציל, חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חתוך גס
  • 3-2 שיני שום, פרוסות
  • 1 פלפל אדום, חתוך גס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מים רותחים
  • 1 כפית סילאן
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את קוביות החציל במסננת, מפזרים עליהן מלח גס ומשהים חצי שעה-שעה, עד שהחצילים מגירים נוזלים. שוטפים את קוביות החציל מהמלח ומסננים.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום וקוביות החציל ומטגנים כ-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. אם יש צורך, מוסיפים מים.
  4. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  5. מגישים את הסלט, חם, פושר או קר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד