סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות
גרסה קלה במיוחד לסלט המבושל: צריך רק לטגן כמה דקות, ואת שאר העבודה יעשה בישול ארוך

סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
- 1 חציל, חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל בינוני, חתוך גס
- 3-2 שיני שום, פרוסות
- 1 פלפל אדום, חתוך גס
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2/3 כוס (160 מ"ל) מים רותחים
- 1 כפית סילאן
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מניחים את קוביות החציל במסננת, מפזרים עליהן מלח גס ומשהים חצי שעה-שעה, עד שהחצילים מגירים נוזלים. שוטפים את קוביות החציל מהמלח ומסננים.
- מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום וקוביות החציל ומטגנים כ-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. אם יש צורך, מוסיפים מים.
- טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מגישים את הסלט, חם, פושר או קר.
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות