סלטי תפודים מיוחדים: הדרך הכי טובה לאכול תפוחי אדמה בקיץ
אסנת לסטר לא מוותרת על תפוחי אדמה בעונה הלוהטת, אבל דואגת להגיש אותם בסלטים קרים ומקוריים - עם פטרוזיליה ופירורי לחם או עם כמון

סלט תפוחי אדמה עם פטרוזיליה ופירורי לחם (צילום: אסנת לסטר)
סלט תפוחי אדמה עם פטרוזיליה ופירורי לחם
מתכון של ברכה סלמן מטבריה.
מרכיבים
12-8 מנות
- 8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
- 1/2 כוס שמן זית
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח
- 3/4 עד 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם מתובלים)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עד שהן כמעט רכות – המרכז שלהן צריך להרגיש עדיין מעט קשה כשנועצים בהן מזלג. מסננים מהנוזלים ומשטחים בתבנית גדולה.
- מערבבים בקערה בינונית את השמן, השום, הפטרוזיליה, התבלינים ופירורי הלחם. יוצקים על תפוחי האדמה (אפשר לערבב קצת בעזרת הידיים).
- אופים ללא כיסוי 40-30 דקות. מצננים ומגישים (אפשר להגיש גם כמנה חמה, אם רוצים).

סלט תפוחי אדמה עם כמון(צילום: אסנת לסטר)
סלט תפוחי אדמה עם כמון
מתכון של איתן שמואל מפתח תקוה.
מרכיבים
6-4 מנות
- 4 תפוחי אדמה אדומים (כ-800 גרם)
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף (ואפילו יותר) כמון
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ.
- מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם כף מלח עד שהם רכים. מסננים היטב ומעבירים לקערה רחבה.
- מוסיפים את התבלינים והשמן ומערבבים בעדינות, כדי שתפוחי האדמה לא יימעכו.
- מצננים ומגישים.

סלט תפוחי אדמה עם כמון(צילום: אסנת לסטר)
סלט תפוחי אדמה גרמני
מתכון שאני זוכרת מהבית. אפשר לשנות את הכמויות של כל אחד מהמרכיבים לפי הטעם האישי.
מרכיבים
6-5 מנות
- 4 תפוחי אדמה
- 2 גזרים גדולים
- 3/4 כוס אפונה קפואה
- 4 כפות מיונז
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 3 ביצים קשות פרוסות
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, אבל לא מדי - כדי שלא יתפוררו. חותכים לקוביות גדולות.
- מבשלים את הגזרים עד שהם מתרככים וחותכים לקוביות קטנות.
- מבשלים את האפונה הקפואה לפי הוראות היצרן.
- מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הגזר והאפונה. מוסיפים את המיונז, המלח והפלפל, ומערבבים בזהירות (כדי שקוביות תפוחי האדמה יישארו שלמות).
- מפזרים את פרוסות הביצים על הסלט ומגישים.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע