סלטי תפודים מיוחדים: הדרך הכי
טובה לאכול תפוחי אדמה בקיץ

אסנת לסטר לא מוותרת על תפוחי אדמה בעונה הלוהטת, אבל דואגת להגיש אותם בסלטים קרים ומקוריים - עם פטרוזיליה ופירורי לחם או עם כמון

אסנת לסטרפורסם: 30.06.16 22:37
סלט תפוחי אדמה עם פטרוזיליה ופירורי לחם (צילום: אסנת לסטר)
סלט תפוחי אדמה עם פטרוזיליה ופירורי לחם (צילום: אסנת לסטר)

סלט תפוחי אדמה עם פטרוזיליה ופירורי לחם

מתכון של ברכה סלמן מטבריה.

 

מרכיבים

12-8 מנות

 

  • 8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח
  • 3/4 עד 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם מתובלים)

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עד שהן כמעט רכות – המרכז שלהן צריך להרגיש עדיין מעט קשה כשנועצים בהן מזלג. מסננים מהנוזלים ומשטחים בתבנית גדולה.
  3. מערבבים בקערה בינונית את השמן, השום, הפטרוזיליה, התבלינים ופירורי הלחם. יוצקים על תפוחי האדמה (אפשר לערבב קצת בעזרת הידיים).
  4. אופים ללא כיסוי 40-30 דקות. מצננים ומגישים (אפשר להגיש גם כמנה חמה, אם רוצים).

 

סלט תפוחי אדמה עם כמון (צילום: אסנת לסטר)
    סלט תפוחי אדמה עם כמון(צילום: אסנת לסטר)

     

    סלט תפוחי אדמה עם כמון

    מתכון של איתן שמואל מפתח תקוה.

     

    מרכיבים

    6-4 מנות

     

    • 4 תפוחי אדמה אדומים (כ-800 גרם)
    • 1 כף מלח
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כף (ואפילו יותר) כמון
    • 1/2 כוס שמן זית

     

    אופן ההכנה
    1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של כ-3 ס"מ.
    2. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם כף מלח עד שהם רכים. מסננים היטב ומעבירים לקערה רחבה.
    3. מוסיפים את התבלינים והשמן ומערבבים בעדינות, כדי שתפוחי האדמה לא יימעכו.
    4. מצננים ומגישים.

     

    סלט תפוחי אדמה עם כמון (צילום: אסנת לסטר)
      סלט תפוחי אדמה עם כמון(צילום: אסנת לסטר)
       

       

      סלט תפוחי אדמה גרמני

      מתכון שאני זוכרת מהבית. אפשר לשנות את הכמויות של כל אחד מהמרכיבים לפי הטעם האישי.

       

      מרכיבים

      6-5 מנות

       

      • 4 תפוחי אדמה
      • 2 גזרים גדולים
      • 3/4 כוס אפונה קפואה
      • 4 כפות מיונז
      • 1 כפית שטוחה מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
      • 3 ביצים קשות פרוסות

       

      אופן ההכנה
      1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, אבל לא מדי - כדי שלא יתפוררו. חותכים לקוביות גדולות.
      2. מבשלים את הגזרים עד שהם מתרככים וחותכים לקוביות קטנות.
      3. מבשלים את האפונה הקפואה לפי הוראות היצרן.
      4. מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הגזר והאפונה. מוסיפים את המיונז, המלח והפלפל, ומערבבים בזהירות (כדי שקוביות תפוחי האדמה יישארו שלמות).
      5. מפזרים את פרוסות הביצים על הסלט ומגישים.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)