תירס על האש (Choclo o Elotes), ממקסיקו וקולומביה
המרכיבים (6 מנות)
1 כפית מלח
6 קלחי תירס (עדיף מהסוג המתוק)
2 כפות חמאה רכה, או 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צפתית קשה או גבינה גרוזינית, מגורדת דק
2 כפות צ'ילי טחון
להגשה: 3 יחידות ליים (או לימונים רגילים), חצויים

ההכנה
1. מחממים גריל פחמים או מניחים רשת על גבי להבת הגז הגלויה.
2. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התירס ומבשלים כ־5 דקות, עד שהוא מתרכך. מסננים.
3. משפדים את התירסים על שיפודי ברזל עד למחצית מאורכם, מניחים על רשת הגריל וצולים כ־2 דקות מכל צד, עד שהגרעינים משחימים (או צולים באותו אופן על הגז).
4. מברישים את התירסים בחמאה (או עורמים עליהם את השמנת), מפזרים את הגבינה והצ'ילי ומגישים מיד עם הליים (או הלימון). כל סועד סוחט מעט ליים על התירס ואוכל.
>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק
>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG
>>> להורדת האפליקציה החדשה של "לאשה"
- המתכון באדיבות דליה אלחדף ממסעדת "טוטומה" בתל אביב