טראפלס תמרים וטחינה

ללא אפייה, ללא גלוטן, ללא לקטוז וללא מוצרים מהחי. מה כן יש בכדורים הנפלאים האלה? הרבה טעם, הרבה כיף והרבה בריאות

טראפלס תמרים־טחינה  (צילום: עודד מרום, סגנון: נעמה רן)
טראפלס תמרים־טחינה (צילום: עודד מרום, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

‭24)‬ יחידות)

  • 1/2 כוס (80 גרם) אגוזי קשיו קלויים
  • 1/2 כוס (80 גרם) אגוזי לוז קלויים
  • 1 כוס (210 גרם, 10 יחידות גדולות) תמרים מגלוענים מזן מג'הול
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/8 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • לציפוי: 1/2 כוס פיסטוק טחון או אגוזי לוז טחונים

 

ההכנה

 

‭.1‬ שמים בקערת מעבד המזון את שני סוגי האגוזים, התמרים, המלח, הקינמון ותמצית הווניל ומעבדים.

‭.2‬ כשמתקבלת עיסה והאגוזים והתמרים נטחנו, מוסיפים את הטחינה ומעבדים עד שמתקבל מעין כדור "בצק‭."‬

‭.3‬ יוצרים מהבצק כדורים קטנים, בקוטר כ־2 ס"מ. אם רוצים, מגלגלים את הכדורים בפיסטוקים או באגוזי הלוז. מאחסנים במקרר לייצוב ומגישים.

  • איך שומרים? עד חודשיים במקרר או במקפיא.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג