
טראפלס תמרים־טחינה (צילום: עודד מרום, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים
24) יחידות)
- 1/2 כוס (80 גרם) אגוזי קשיו קלויים
- 1/2 כוס (80 גרם) אגוזי לוז קלויים
- 1 כוס (210 גרם, 10 יחידות גדולות) תמרים מגלוענים מזן מג'הול
- 1/8 כפית מלח
- 1/8 כפית קינמון טחון
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות טחינה גולמית
- לציפוי: 1/2 כוס פיסטוק טחון או אגוזי לוז טחונים
ההכנה
.1 שמים בקערת מעבד המזון את שני סוגי האגוזים, התמרים, המלח, הקינמון ותמצית הווניל ומעבדים.
.2 כשמתקבלת עיסה והאגוזים והתמרים נטחנו, מוסיפים את הטחינה ומעבדים עד שמתקבל מעין כדור "בצק."
.3 יוצרים מהבצק כדורים קטנים, בקוטר כ־2 ס"מ. אם רוצים, מגלגלים את הכדורים בפיסטוקים או באגוזי הלוז. מאחסנים במקרר לייצוב ומגישים.
- איך שומרים? עד חודשיים במקרר או במקפיא.