מרנג פיסטוקים

נשיקות מרנג בגוון ירקרק ומפתיע. מה הטריק? במקום צבעי מאכל משתמשים במחית פיסטוקים. גם יותר בריא, וגם יותר טעים

נטע-חן ליבנה

|

23.06.16 | 08:57

מרנג פיסטוקים (צילום: נטע-חן ליבנה)
מרנג פיסטוקים (צילום: נטע-חן ליבנה)

קינוח קליל ומפתיע בגוון ירקרק נפלא, בזכות השימוש בפיסטוקים. המראה היפה מושג בעזרת טריק פשוט וממכר, שכדי לבצע אותו יש להצטייד בשקית זילוף. וכן, נכון, המרנגים עשירים בסוכר, אבל תוספת הפיסטוקים מעשירה אותם בשומנים חד בלתי רוויים שיכולים לסייע בהפחתת רמות "הכולסטרול הרע", LDL.

 

המרכיבים

(10 יחידות)

  • 3 חלבונים
  • 1/8 כפית מלח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כף ממרח פיסטוקים (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
  • לקישוט: פיסטוקים טחונים 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־100 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. שמים את החלבונים והמלח בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד שהוא נטמע ומתקבל קצף מבריק ויציב, אך גמיש. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את החומץ, ומקציפים דקה נוספת.

3. הופכים את שק הזילוף כך שחלקו הפנימי יפנה החוצה. מורחים עליו פסים מממרח הפיסטוקים, במרווחים של כ־2 ס"מ אחד מהשני. הופכים את השק בחזרה וממלאים אותו בקצף.

4. מזלפים בתבנית עיגולי קצף בקוטר כ־5 ס"מ ובמרחק של 2-1 ס"מ זה מזה.

5. אופים כשעה וחצי, עד שהמרנגים מתייבשים לגמרי. מכבים את התנור, ומשאירים אותו סגור עד שהמרנגים מתקררים לחלוטין. מגישים.

  • איך שומרים? עד שבוע, בקופסה אטומה.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד