10 דברים שאת חייבת לדעת לפני שאת מחליקה את השיער

החלטת שאת והתלתלים כבר לא? לפני שאת רצה למספרה, כדאי שתדעי שמדובר בתהליך ארוך ויקר, שעלול לסכן את בריאותך ויש דרך לבדוק אילו מהמוצרים מאושרים לשימוש

החלקת? זהו, את תקועה עם התוצאה עד שהשיער יגדל (צילום: shutterstock)
החלקת? זהו, את תקועה עם התוצאה עד שהשיער יגדל (צילום: shutterstock)

1. החלקה עלולה להרוס את השיער

שיער חלש ושברירי הוא לא מועמד טוב להחלקה. מדובר בתהליך כימי אגרסיבי, וחשוב לוודא שהשיער מסוגל לעמוד בזה. איך יודעים? על ידי שילוב של היגיון בריא וחוות דעת מקצועית. חשוב להבין שבכל מקרה יש כאן אלמנט של סיכון, גם כשמדובר בהחלקה "משקמת" וגם כשהשיער בריא. במקרה הכי גרוע השיער שלך ייהרס ויישבר (ומצד שני, בסופו של דבר הוא יצמח בחזרה).

 

2. כל ההחלקות דומות זו לזו

בגדול, קיימים שני סוגים של החלקות: החלקה לצמיתות (מז'אנר ההחלקה היפנית) המשנה את המבנה המולקולרי של השערה לתמיד, כך שרק השורשים גדלים במצבם הטבעי, והחלקה זמנית (שנקראה בעבר ברזילאית והיום מכונה בדרך כלל החלקת קרטין) המצפה את סיב השערה באופן זמני, הציפוי יורד בהדרגה וכעבור כמה חודשים השיער חוזר לעצמו. הסוג האחרון מתאים בין השאר לשיער עדין שלא יצליח לשרוד החלקה יפנית.

 

3. המפתח להצלחה הוא בבחירת המספרה

כדי לצמצם למינימום את הסיכוי לפאשלה, לכי בעקבות ההמלצות. חפשי לקוחות חוזרות, שהשיער שלהן הוחלק יותר מפעם אחת ונשאר בחיים. עדיף לבחור מספרה בעלת ניסיון עשיר בביצוע החלקות, כזו שאת מכירה את אנשי המקצוע העובדים בה ושנותנת לך מענה גם כשאת לא מרוצה.

 

5. חשוב לא להירדם בשמירה

גם אם את סומכת בעיניים עצומות על הספר שלך, אל תעצמי עיניים. בדקי באילו מוצרים הוא משתמש (האם המותג מוכר לך?). כל תהליכי הערבוב צריכים להתבצע לנגד עינייך ולא בחדר נסתר. אם את צריכה להישאר עם החומר על השיער למשך פרק זמן מסוים, הציצי בשעון מדי פעם כדי לוודא שלא שוכחים אותך.

 

החלקה עלולה להרוס את השיער (צילום: shuterstock)
    החלקה עלולה להרוס את השיער(צילום: shuterstock)

     

    6. כדאי להתאזר בסבלנות (ובזמן)

    החלקה היא תהליך ארוך ורב שלבי (ובדרך כלל גם מסריח). שרייני לעצמך כמה שעות כדי שלא תהיי בלחץ, והביאי חומר קריאה או טלפון עם סוללה מלאה כדי שלא תשתעממי למוות.

     

    7. שיער מוחלק = שיער יקר

    טווח המחירים רחב, אבל תצטרכי להיפרד מ־1,000 שקל לפחות ולפעמים כפול מזה (ויותר). החלקת השורשים עולה בדרך כלל פחות, בהנחה שהשורשים לא התארכו מאוד. כדי לשמור על החלקה זמנית (החלקת קרטין) תצטרכי לחפוף בשמפו נטול מלחים, שהוא בדרך כלל יקר יותר משמפו רגיל. גם אחרי החלקה קבועה ("יפנית") ימליצו לך להשתמש בשמפו עדין או נטול מלחים - זה לא הכרחי כי ההחלקה תישמר בכל מקרה, אבל זה כדאי, כי בכל זאת השיער עבר טראומה.

     

    8. לא כדאי להתרחק מהמקורות

    חלק מהמספרות מציעות תפריט החלקות מגוון הכולל גם פתיחת תלתלים או החלקה עדינה, כזאת שלא מגהצת לחלוטין את השיער אלא משאירה אותו קצת גלי. אם את מקורזלת, קחי בחשבון: השורשים המקורזלים גדלים מהר ובולטים מאוד לעין. עדיף למצוא פתרון ביניים שייראה טבעי גם כשהשיער גדל.

     

    9. החלקה עלולה לסכן את הבריאות

    ולכן:

    • לפני שאת ניגשת למרפאה, היכנסי לאתר משרד הבריאות  הכניסי למנוע החיפוש (למעלה משמאל) את המילים "החלקת שיער" וקראי את התוצאות. המשרד מעדכן מדי פעם לגבי מותגים מסוכנים או לא מומלצים לשימוש.
    • בדקי את תכשירי ההחלקה שהספר משתמש בהם כדי לוודא שהם באים מבית טוב (מותג מוכר).
    • קראי את רשימת המרכיבים כדי לוודא שהיא לא כוללת פורמאלדהיד, פורמלין ו/או מתילן גליקול.
    • כאמור - דאגי שכל התהליכים יתבצעו לנגד עינייך, כולל הוצאת התכשיר מהשפופרת וערבוב החומרים.

     

    10. אי אפשר להתחרט

    החלקת? זהו, את תקועה עם התוצאה עד שהשיער יגדל (או, במקרה שבחרת בהחלקת קרטין - עד שהאפקט יתפוגג כעבור חודשים אחדים), לטוב ולרע.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד