אורז בסמטי עם בשר ותרד

אורז עם בשר זה תמיד נהדר - אבל כשמוסיפים לו תרד שעבר טיפול מיוחד הטעמים מזנקים לרמה חדשה. וכבר אמרנו שכל זה קורה בסיר אחד?

דפנה אוסטר מיכאל

|

21.06.16 10:07

לשימוש בכתבה בלבד אורז עם בשר תרד
לשימוש בכתבה בלבד אורז עם בשר תרד (אורז בסמטי עם בשר ותרד)
הסוד של האורז הבסמטי הזה הוא טיגון ארוך של התרד, שמוציא ממנו ארומה נפלאה והופך אותו לתבלין של התבשיל.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 300 גרם בשר בקר או עגל טחון (אפשר לשלב מעט שומן כבש)
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • כ-150 גרם עלי תרד, קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
  • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • שמן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: קורט קינמון

 

אופן ההכנה

  1. שמים כ-3 כפות שמן במחבת גדולה עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים 4-3 דקות. מעבירים לאש נמוכה ומטגנים 30-25 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתרד משחים. מעבירים לצלחת.
  2. מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 4-3 דקות, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את הפלפל החריף, השום, התבלינים והתרד המטוגן. מערבבים היטב ומוסיפים את האורז הבסמטי.
  3. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כס"מ מעל התבשיל. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  4. מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד